Riječki hospicij od donacija kupio uređaj za dezinfekciju medicinskih pomagala

Sredinom travnja 2023. riječkom hospiciju stigao je nužan uređaja za dezinfekciju medicinskih pomagala, kupljen zahvaljujući humanitarnoj akciji održanoj u adventu na riječkom Korzu. „Tijekom mjeseca studenog i prosinca prošle godine, Grad Rijeka nam je ustupio na besplatno raspolaganje štand na Jadranskom trgu, odnosno adventsku kućicu na Korzu, na kojemu smo ponudili rukotvorine naših vrijednih volontera. Akcije su bile organizirane u svrhu prikupljanja donacija za kupnju uređaja za dezinfekciju medicinskih pomagala i kolica za njegu bolesnika. U akciji su sudjelovali učenici i učitelji Katoličke osnovne škole ‘Josip Pavlišić’, koji su nam donirali svoje radove kao i svoj rad sudjelovanjem na samom štandu. Učenice Ženskog učeničkog doma ‘Marija K. Kozulić’ su nam donirale pšenicu u ukrasnim posudicama. Također, naši donatori (djeca i odrasle osobe) su nam darovali svoje radove u obliku čestitki, torbica, slika…“, poručila je ravnateljica hospicija, Leopolda Ivković.

Prodajom navedenih artikala riječki hospicij prikupio je potrebna sredstva za kupnju uređaja i kolica. Jedan donator, koji želi ostati anoniman, je u tu svrhu uplatio 5.308,91 eura, kazala je Ivković dodajući kako je za kupovinu potrebnog uređaja za dezinfekciju medicinskih pomagala i kolica za njegu bolesnika uplaćeno 7.524,56 eura, a ukupno je u obje akcije prikupljeno 7.284,50 eura.

Ravnateljica hospicija izrazila je zahvalnost svima koji su se uključili u ove akcije, Gradu Rijeci, donatorima, ‘svima koji su pomogli svojim radom, molitvama i financijskim sredstvima’.  Na kraju, citirala je službenicu Božju Mariju Krucifiksu Kozulić, čije ime riječki hospicij nosi: “Ljubav nije nikada nikoga osiromašila, nego nad onim koji ima ljubavi prema bližnjemu sja blistava zvijezda Božjeg blagoslova.“

 

Skip to content