Pomoć mladima i obiteljima
Kategorija:
Vijesti

Projekt Domus Domini, koji će pružati podršku mladima kada nakon navršene punoljetnosti moraju napustiti ustanove koje brinu o djeci i maloljetnicima, otvoren je u Rijeci 18. listopada. Nositelj projekta je Udruga Martin – Guerin centar, a prostor za djelovanje uređen je u zgradi na Donjoj Vežici koju je Riječka nadbiskupija dala na korištenje. Početak rada koji je zahtijevao potpunu obnovu i prilagodbu zgrade financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativni program “Konkuretnost i kohezija” i koštao je 1 446 868 eura. Zgrada na tri etaže u prizemlju ima dvoranu za susrete i predavanja, na prvom su katu uredi, a na drugom 4 sobe s kupaonicom i zajedničkim prostorijama.

Predsjednik Udruge Marko Kolić na otvorenju je objasnio kako će u novim prostorima biti omogućeno organizirano stanovanje za 4 korisnika, a u ponudi projekta je i pružanje psihosocijalne podrške, savjetovanja, predavanja i terapijske radionice koje su namijenjene mladima i obiteljima te otvorene svima koji zatraže pomoć. „Udruga pruža pomoć svima koji se osjećaju ostavljeno“, rekao je Kolić dodavši kako projekt Domus Domini ima za cilj unaprjeđenje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije. Cilj projekta je da kroz proces deinstitucionalizacije koju potiče Europska Unija a time i Republika Hrvatska pruži podršku mladima u fazi formiranja na tržištu rada ili nastavka školovanja kroz studiji.

Na otvorenju je govorio i administrator projekta Eddy Rot te socijalna pedagoginja Iva Grgurinović. Zahvalili su Riječkoj nadbiskupiji na savjetodavnoj pomoći pri uređenju i svim izvođačima te partnerima, Udruzi „Depaul Hrvatska“ i Centru za rehabilitaciju Rijeka. Uz novinare i predstavnike partnerskih ustanova na otvorenju su bili i predstavnici Riječke nadbiskupije s nadbiskupom Matom Uzinićem.

Ciljevi Udruga Martin – Guerin centar su pomaganje ljudima u duhovnom i emocionalnom rastu i sazrijevanju kako bi bili uspješni u privatnom i poslovnom životu te doprinosili pozitivnom razvoju i dobrobiti svoje obitelji, zajednice i društva. Ciljanu skupinu ovoga centra čine: djeca, adolescenti, trudnice, samohrani roditelji, roditelji djece s poteškoćama u razvoju, bračni parovi bez djece kao i obitelji s djecom.

Skip to content