Podrška humanitarne organizacije SOS Balkanroute i Pfarrnetzwerk Asyl-a

Predstavnici humanitarne organizacije SOS Balkanroute i i mreže crkvenih općina Pfarrnetzwerk Asyl posjetili su Rijeku i u Nadbiskupijskom ordinarijatu susreli se u ponedjeljak 17. travnja s riječkim nadbiskupom Matom Uzinićem.

Motiv za dolazak je podrška i pomoć Riječkoj nadbiskupiji u skrbi za migrante koji svakodnevno pristižu u grad na Rječini i na putu prema zemljama Zapadne Europe kratko se zadržavaju na Tranzitnom punktu koji se nalazi u neposrednoj blizini riječkog željezničkog kolodvora. Petar Rosandić, organizator SOS Balkanroute, u razgovoru s nadbiskupom Uzinićem istaknuo je kako ova humanitarna organizacija s ‘oduševljenjem prati ono što se događa u Rijeci’. „Pronašli smo vremena, resurse i donacije za dolazak jer s velikim simpatijama pratimo djelovanje Tranzitnog punkta, kako se to uspjelo ostvariti zahvaljujući riječkom nadbiskupa i dobrim ljudima.“

Upoznavajući domaćine s aktivnostima koje provodi SOS Balkanroute, Rosandić je izdvojio angažman u BiH, osobito u izgradnji kampa u Lipi kojemu je prijetila humanitarna katastrofa.

S ciljem planiranja daljnjih aktivnosti i još veće mobilizacije pomoći za migrante u Rijeci, susretu s nadbiskupom nazočili su pomoćnik koordinatorice Tranzitnog punkta u Rijeci, Damir Selimović te Roswitha Feige, predstavnica mreže crkvenih općina „Pfarrnetzwerk Asyl“, partnera SOS Balkanroute. „Pfarrnetzwerk Asyl“ je mreža 13 crkvenih općina iz Beča i okolice s jasnim stavom za zauzimanje za migrante. Podržavaju rad SOS Balkanroute, ali i sami rade s izbjeglicama i migrantima u Austriji.

Želimo biti prisutni i pokazati znak solidarnosti, poručio je Rosandić dodajući kako je ova humanitarna organizacija za pomoć u djelovanju riječkog Tranzitnog punkta uputila toga dana šleper sa 422 para novih cipela, velikog broja traperica i drugih odjevnih predmeta. Također, u te svrhe Riječkoj nadbiskupiji i Caritasu Rijeka, zajedno s kršćanskom organizacijom SSM Austria, donirat će 10.000 Eura.

Fotografije: Murtaza Elham/SOS Balkanroute

 

Skip to content