Održane kreativne radionice malih misionara na Donjoj Drenovi

Tijekom mjeseca ožujka i 1. travnja održane su kreativne radionice u Župi BDM Karmelske na D. Drenovi u kojima su sudjelovali mali misionari – učenici OŠ Fran Franković s vjeroučiteljicama Robertom Kelava i Marijanom Barin Turica. Tijekom pet subota mladi su misionari izrađivali uskrsne dekoracije i sudjelovali u drugim prigodnim aktivnostima koje su, uz odobrenje i poticaj župnika vlč. Michelea Cittadina, prezentirali i ponudili župljanima Župe i ostalima zainteresiranima za sudjelovanje u ovom misijsko-humanitarnom projektu.

Sav novčani prihod od prodanih dekoracija namijenili su pomoći misijama i misionarima u Zambiji, gdje se već četiri desetljeća nalazi poznati misionar don Boris Dabo. Kroz ovaj ciklus radionica prošlo je oko 60-ak djece.

Cilj projekta je osnaživanje zajedništva i povezanosti u vjeri s vršnjacima u misijskim krajevima. Stručna suradnja u realizaciji ovog projekta ostvarena je i na razini međupredmetne korelacije i izvanučioničke nastave u OŠ Fran Franković, čemu je dokaz i lijepi primjer kolegijalne suradnje profesorice povijesti Nere Malbaša Kovačić koja se s učenicima 8.c razreda uključila u realizaciju projekta i tako dala vrijedan međupredmetni stručni doprinos.

Projekt kreativnih radionica nastavlja se i nakon Uskrsa s naglaskom na duhovno-molitvenoj dimenziji i osnaživanju ljepote zajedništva u vjeri koja spaja, a ne rastavlja; gradi, a ne ruši; uključuje, a ne isključuje nikada i nikoga.

Skip to content