Održan susret župnih pjevačkih zborova Bakarskog dekanata
Kategorija:
Vijesti iz Župa

Povodom blagdana sv. Cecilije, zaštitnice pjevača i crkvenih svirača, u župnoj crkvi sv. Jurja u Hreljinu u subotu 25. studenog održan je susret župnih pjevačkih zborova Bakarskog dekanata.
Okupilo se više od stotinu pjevača iz župa: Hreljin, Bakar, Cernik, Grad Grobnik, Jelenje, Praputnjak, Krasica, Škrljevo, Kukuljanovo, Podhum, Sv. Kuzam i Zlobin.
Nakon molitve Večernje blagdana Krista Kralja koju je predvodio župnik Hreljina, Marko Šarić, svaki zbor predstavio se jednom pjesmom.

Voditelje zborova, pjevače i orguljaše pozdravio je bakarski dekan Nikica Jurić i čestitajući svima blagdan sv. Cecilije rekao:” Nije bitno koliko je pjevača u nekom zboru, bitno je zajedništvo, služenje i svjedočenje svoje vjere. Vi, svojom jednostavnošću, služite Crkvi. Važno je da slavimo našeg Gospodina i da smo na jednom mjestu. Da smo zajedno.” Uz dekana i župnika, na susretu su sudjelovali svećenika župnik Župe Grada Grobnika, Dražen Volk i župni upravitelj Cernika, Kukuljanova i Škrljeva, Domagoj Duvnjak.

Svaki zbor dobio je zahvalnicu za svoj rad. Nakon službenog dijela susreta, za sve sudionike u Domu kulture Hreljin upriličen je prigodan domjenak.

(Gordana Fumić)

Skip to content