Održan prvi susret u sklopu provedbe projekta „Moja obitelj ili mobitel“

U subotu 25. studenog, u organizaciji Caritasa Riječke nadbiskupije, održan je prvi susret u sklopu provedbe projekta „Moja obitelj ili mobitel“. Susret je započeo u Auli pape Ivana Pavla II. u Trsatskom svetištu zanimljivom animacijom povjerenika za pastoral mladih Riječke nadbiskupije, Ivana Seletkovića i mladih koji surađuju u pastoralu s mladima. Uslijedio je radni dio susreta s radionicama koje su vodile teolog, psiholog i psihoterapeut Sanda Smoljo Dobrovoljski i psihoterapeut i rehabilitator Zorica Janković. Na zajedničkoj radionici djece i roditelja iznijeta su iskustva s dviju prethodno održanih radionica koje su bile organizirane posebno za roditelje i za djecu, i na kojoj su sudionici zajednički došli do korisnih zaključaka.

Uslijedio je ispit savjesti kroz koje je sudionike vodio župnik Župe sv. Male Terezije od Djeteta Isusa s Donje Vežice, Marko Pavlinović, nakon čega se stavio na raspolaganju za ispovijed. U trsatskom svetištu služena je misa koju je predslavio župnik Župe sv. Jurja mč., Vedran Kos, a poticajno svjedočanstvo toga dana o osobnom susretu s Bogom i posljedicama koje na osobu ostavljaju razni sadržaje koje konzumiramo putem medija, dala je sestra Euharistijske zajednice Srca Isusova i Marijina – duhovne obitelji Omnia Deo, Serafina Dizdarević.

Prvi susret u sklopu provedbe projekta „Moja obitelj ili mobitel“ zaključen je zajedničkim ručkom tijekom kojega su sudionici razmijenili iskustva toga dana. Projekt će se odvijati u svim dekanatima Riječke nadbiskupije, a idući je zakazan za 3. veljače 2024. i održat će se u crikveničkom dekanatu. Zainteresirani se mogu prijaviti putem e-mail adrese: projekti.caritas@ri-nadbiskupija.hr.

Skip to content