Mjesečnik Zvona otvorio svoj web portal

Mjesečnik za kršćansku kulturu Zvona od danas možete pratiti i u Internet izdanju. Web portal nova je dimenzija 60 godina duge tradicije tiskanog izdanja Zvona, mjesečnika negdašnje Riječko-senjske nadbiskupije.

Na adresi: zvona-ri.org otvorena je nova stranica na kojoj će u zasebnim rubrikama biti objavljivani tekstovi iz tiskanog izdanja. Tako će originalni sadržaj Zvona biti dostupan i online, a tekstovi se, osim po brojevima tiskanog izdanja mogu pretraživati i po rubrikama ili autorima. Web portal otvara i nove mogućnosti vezane uz dinamiku objavljivanja, uključenost većeg broja autora i otvaranje novih tema i rubrika.

U 60 godina dugoj povijesti ovaj je mjesečnik, pokrenut u vrijeme Riječko-senjske nadbiskupije, odigrao važnu ulogu u edukaciji svećenika i vjernika na području današnje dvije crkvene pokrajine: Riječke nadbiskupije i Gospićko-senjske biskupije.

Na valu nadahnuća Drugog vatikanskog sabora donosio je nova promišljanja i poticaje te ostao važan dokument povijesti mjesne Crkve. Nadahnuta papom Franjom i sinodalnim hodom, Zvona ulaze u novu dimenziju te nastavljaju svoju misiju edukacije i zajedništva i u Internet izdanju. Misija ostaje ista: Navijestiti Kristovu poruku pišući o crkvenim i društvenim temama, prepoznati svjedočenje Krista u životu mjesne Crkve i potaknuti vjernike na življenje te iste Kristove poruke. Zvona su poziv na zajedništvo Crkve u njezinom poslanju svijetu i čovječanstvu.

Tiskani broj Zvona u svibanjskom izdanju donosi razgovor sa sestrom Rebekom Anić, Školska sestra franjevka Provincije Presvetog Srca Isusova. Sa s. Rebekom razgovarali smo o (ne) ravnopravnosti žena u Crkvi, Mariji Magdaleni, rodnim predrasudama, feminizmu i homoseksualnosti.

U Zvonima možete pronaći i novosti o Sinodalnom hodu, odjeke i promišljanja s Europskog zasjedanja, završenoj kontinentalnoj fazi te najave o sudjelovanju laika na Sinodi biskupa.

Tu su i stalne rubrike koje donose crtice iz povijesti, kronike iz Gorskog kotara, tumačenje Biblije medicinske savjete i upute o crkvenoj glazbi, a u tiskanom izdanju neizostavan je i pregled događanja iz života Crkve na području Riječke nadbiskupije i Gospićko-senjske biskupije. Tako i Zvona možete pronaći u svim crkvama u ove dvije biskupije, a sada ih možete čitati i na novoj web stranici: zvona-ri.org

Skip to content