Duhovna obnova za obitelji

U organizaciji Ureda za obitelj Riječke nadbiskupije u Domu pastoralnih susreta u Lovranu 31. ožujka i 1. travnja na korizmenoj duhovnoj obnovi okupilo se 15 obitelji, ukupno 25 odraslih i 35 djece. Obnovu pod naslovom „Srcem tražiti Isusa“ predvodio je predstojnik Ureda Ivan Nikolić. Okupljene obitelji uputio je da na duhovnoj obnovi nađu vremena za sebe i svoju obitelj,  promišljaju o svojim odnosima i produbljuju osobni odnos s Bogom.

Pozvao ih je da to čine srcem i da ovog Uskrsa učine nešto za Isusa. „Isus je jedini pravi prijatelj, on je žalostan kad smo i mi žalosni, a veseli se s nama kad smo radosni. Želi nam biti blizu. On, kao i mi, čezne za ljubavlju i pažnjom“, rekao je Nikolić dodavši kako je Bog ljubav, ona najdublja koja je uzrok svemu postojanju.

U jednom od tri razmatranja usporedio je bračni život sa Cvjetnicom. U početku je sve radosno, oduševljeno, a kasnije slijedi niz većih ili manjih izdaja, kalvarija i raspeće. „Ali nema odustajanja, Isus nam za to daje primjer. Nakon križa dolazi uskrsnuće“, rekao je.

Sudionici su nakon svakog zajedničkog razmatranja imali vremena za osobnu pobožnost i promišljanje te sakrament ispovijedi, a susret je završen euharistijskim slavljem. Stručni suradnici Ureda za obitelj pobrinuli su se za animaciju i čuvanje djece koja su tako imala svoj vlastiti program duhovne obnove.

Skip to content