Dani Riječke Majke
Kategorija:
Vijesti

U župnoj crkvi Uznesenja BDM u Rijeci 26. rujna započela je  trodnevnica za proslavu Dana Riječke Majke, dana službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić, utemeljiteljice Družbe sestara Presvetog Srca Isusova, jedine riječke autohtone redovnička družbe. Trodnevnica je započela molitvom krunice, a misu je u 18 sati predvodio kancelar Gospićko-senjske biskupije, Mišel Grgurić.

Okupljenim sestrama i njima bliskim osobama u propovijedi je poručio da u svom životu i djelovanju uvijek imaju traže što je Božja volja. „Riječ Božja u evanđelju je ilustrirana kao svjetiljka što je čovjek mora staviti na svijećnjak da svijetli svima u kući i čija svijetlost nam mora razgoniti tamu u kojoj se nalazimo. Tako je i s Božjom riječi. Ona nam mora razgoniti tamu misli i maglu s očiju kako bismo mogli izvršiti Božju volju u našem životu.“

To se prepoznavanje Božje volje ne odvija lako, za to je potrebna molitva, čitanje Božje riječi i živa vjera. „Riječi današnjeg evanđeoskog odlomka na pravi način je prepoznala i u svojem životu nastojala ih izvršiti službenica Božja Marija Krucifiksa Kozulić čije 171. godišnjice krštenja se spominjemo na današnji datum. Ona je kao i svi mi na krštenju primila klicu Božje riječi u svoju dušu, ali nije dopustila da to sjeme padne na kamenito tlo, ili uz put ili u trnje. Ona se svojim načinom života trudila da sjeme Božje riječi koje je posijano u njezin život raste u plodnoj zemlji i da donese obilne duhovne plodove“, rekao je propovjednik.

Ova pobožna i školovana žena odlučila je svoj život posvetiti Bogu te svoju braću i sestre prepoznavati siromašnima i onima u potrebi prepoznavajući u svojem karitativnom djelovanju Isusov poziv na ljubav prema bližnjima. Utemeljila je redovničku zajednicu današnjih sestara Družbe Presvetog Srca Isusova koje po uzoru na svoju utemeljiteljicu i danas za svoje poslanje crpe snagu iz vrela savršene ljubavi – Srca Isusova.

„Majka Krucifiksa prepoznavala je volju Božju u svojem životu kroz prepoznavanje potreba svoje duhovne braće i sestara te je na taj način u svojem životu nastojala odgovoriti na evanđeoski poziv i sve više ostvarivati svetost na koju smo svi pozvani,“ zaključio je Grgurić.

Skip to content