Božićna večer u Salezijanskoj klasičnoj gimnaziji
Kategorija:
Vijesti iz Župa

Roditelji, sadašnji i bivši učenici, profesori, djelatnici i suradnici Salezijanske klasične gimnazije, okupili su se 20. prosinca u prostorijama Škole kako bi se u ozračju blagdanskog raspoloženja, uz pjesmu, poeziju i božićne meditacije duhovno obnovili u iščekivanju nadolazećeg Božića, ali i proslavili radost zajedništva i pripadnosti salezijanskoj obitelji. Prigodni božićni program vodili su učenici: Paula Starčević i Ivan Babić uz metorstvo profesorica: Mirjane Baždarić i Sunčane Martinčević.

„Stani večeras uz jaslice i u šutnji gledaj čaroliju gole ljudske egzistencije. Usudi se to otajstvo ne obuhvaćati mišlju, već mu daj da ono tebe obuhvati. Nek’ u tebi probudi djetinjstvo tvoje duše. Svijest duboke ljudske krhkosti. I ne prepadni je se, jer su to jaslice u kojima se u tebi rađa Bog.“, samo je jedna od mnogih božićnih recitacija koje su, uz prigodne pjesme u radosnoj i svečanoj blagdanskoj atmosferi, potaknuli okupljene na promišljanje o smislu i značenju Božića.

„Poruka Božića nije samo povijesna priča, već poziv na sadašnjost i budućnost, na osobni odnos s ljubavlju, dobrotom i suosjećanjem. Božić je mnogo više od lijepe pripovijesti o tome kako je Bog prije dvije tisuće godina postao čovjekom, više od pripovijesti o anđelima i kraljevima koji su u davna vremena živjeli u nekim drugim krajevima, daleko od nas. Pripovijedanje o Božiću prebrzo smještamo u ‘ono doba i tamo daleko’ i ne primjećujemo da je vijest o Isusovu rođenju namijenjena nama, danas i ovdje. To je blagdan čovještva, vrijeme za razmišljanje o značenju života, ljubavi prema bližnjima i univerzalnim vrijednostima koje povezuju čovječanstvo, ali i koje poziva na obnovu života, gdje Bog u svome Sinu Isusu Kristu želi iznova uspostaviti veze između sebe i čovjeka. No, Božić je ljubav koja traje cijelu godinu, ako znamo dati i podijeliti s onima koji nemaju.“, istaknuli su voditelji.

Na kraju večeri, okupljenima se obratio i ravnatelj Škole, salezijanac Danijel Dragičević. Osvrnuvši se na protekle izvedbe koje su, kako ističe, ujedno bile molitva za otvaranje prostora Božjeg dolaska u ljudska srca, osobito u one prostore najpotrebnijih Božje intervencije. S tim mislima i porukama, svim okupljenima i njihovim obiteljima zaželio je sretan i blagoslovljen Božić.

Skip to content