8. rođendan Katoličke osnovne škole „Josip Pavlišić“ u Rijeci

“Oslanjamo se na vjerske osjećaje koji našoj Školi udahnjuju život” , rekla je ravnateljica Katoličke osnovne škole „Josip Pavlišić“ u Rijeci, Jasna Buketa, povodom 8 godina rada i djelovanja prve katoličke škole u Rijeci, prve u  Primorsko goranskoj županiji i čiji je osnivač Riječka nadbiskupija.  Od malog začetka (37 učenika i 4 učitelja), od sjemena koje je raslo i raste, vinula se do 339 učenika i 64 djelatnika.

Dan je započeo slavljem euharistije u katedrali sv. Vida, 7. prosinca. Misu je predvodio riječki nadbiskup Mate Uzinić, a suslavili su duhovnik Škole, Ivan Seletković i ekonom Škole, Ivan Devčić. Nadbiskup je u propovijedi, govoreći o evanđeoskom ulomku (Mt 7, 21.24-27), iz završnih riječi  Isusova govora na gori kazao da nas je poučio da ne želi rušenje, nego životnu čvrstinu i tko s njim gradi, gradi na stijeni.

 

Također, povodom 18. obljetnice smrti nadbiskupa Josipa Pavlišića, čije ime Škola nosi, nadbiskup je predvodio molitvu kod njegova groba u katedrali, dok su djelatnici položili cvijeće i zapalili svijeću. Prigodne riječi na kraju mise uputila je ravnateljica Škole i prigodu iskoristila za uputiti čestitku za duhovniku Škole za njegov rođendan. Svetu misu pjesmom je animirao školski zbor pod vodstvom učiteljice Lare Pecman i vjeroučitelja Darija Perkovića.

Povodom proslave 8. rođendana istoga dana učenici su s učiteljima i ostalim djelatnicima ove obrazovne ustanove posjetili HNK Ivana pl. Zajca i pogledali predstavu „Regoč“.

Skip to content