Zvona za studeni
Kategorija:
Vijesti Zvona

Novi broj Zvona, predzadnji u ovoj godini, obilježen je svečanom primopredajom nadbiskupske službe u Riječkoj nadbiskupiji. Zvona donose reportažu i govore sa svečane mise te prve poruke novog riječkog nadbiskupa mons. Mate Uzinića. U nastavku možete pročitati i razgovor s nadbiskupom u miru, mons. Ivanom Devčićem, koji se priprema za umirovljeničke dane u zgradi riječkog sjemeništa, u kojoj je kao pitomac, profesor i rektor, proveo veliki dio svoga života.

Sinodalni hod Katoličke Crkve, nakon savjetovanja u župama, biskupijama i kontinentima prelazi u drugu fazu, a u Zvonima možete pročitati sažetke iz pripreme temeljnog dokumenta. U listopadu je održana velika humanitarna akcija „72 sata bez kompromisa“ s više od 100 mladih volontera, a Zvona donose reportažu s raznih mjesta na kojima su volontirali. Pročitajte još i što rade Caritasove sigurne kuće diljem Hrvatske.

U Zvonima možete pronaći i stalne rubrike koje donose crtice iz povijesti, kronike iz Gorskog kotara, medicinske savjete te upute o crkvenoj glazbi, a neizostavan je i pregled događanja iz života Crkve na području Riječke nadbiskupije i Gospićko-senjske biskupije. Tako i Zvona možete pronaći u svim crkvama u ove dvije biskupije ili pogledati na poveznici http://online.anyflip.com/cign/hchs/mobile/

Skip to content