Zvona za listopad
Kategorija:
Zvona Vijesti

Zvona za mjesec listopad donose vijest o promjeni na čelu Riječke nadbiskupije. Mons. Mate Uzinić postao je novi riječki nadbiskup i metropolit, nakon što je prihvaćeno povlačenje nadbiskupa Ivana Devčića u kanonsku mirovinu.

Zvona donose smjernice za novu pastoralnu godinu koja u Riječkoj nadbiskupiji nastavlja u sinodalnom smjeru. Upućuje na to poruka koju su zajedno potpisali nadbiskupi Ivan Devčić i Mate Uzinić, razgovor s pastoralnim suradnikom Ureda za pastoral dr. sc. Nikolom Vranješom te izvješće s Teološko-pastoralnog seminara Riječke metropolije. Svećenička skupština i sjednica Pastoralnog vijeća Riječke nadbiskupije također su bile posvećene ovoj temi.

Zvona donose i prilog o Majci Mariji Krucifiksi Kozulić jer su u rujnu proslavljeni njezini jubileji, 170. obljetnica rođenja i 100. obljetnica preminuća.

U Zvonima možete pronaći i objavljene podatke iz Popisa stanovništva te pročitati zašto još uvijek ne znamo koliko ima katolika.

Gospićko-senjska biskupija bila je domaćin proslave Dana hrvatskih mučenika na Udbini, a velika novost za ovu biskupiju je otvorenje samostana sestara karmelićanki u Gospiću.

Zvona donose i stalne rubrike u kojima možete čitati crtice iz  povijesti ili pronaći savjete za zdrav život, a neizostavan je i pregled događanja iz života Crkve na području Riječke nadbiskupije i Gospićko-senjske biskupije. Tako i Zvona možete pronaći u svim crkvama u ove dvije biskupije ili pogledati na poveznici: http://online.anyflip.com/cign/fpui/mobile/

Skip to content