Zvona rujan
Kategorija:
Vijesti Zvona

Nakon ljetne stanke, rujanski broj nadbiskupijskog mjesečnika Zvona najavljuje početak školske i pastoralne godine. Tako se katolička osnovna škola Josip Pavlišić može pohvaliti da od ove godine, 7 godina nakon osnivanja, u nju polaze đaci svih uzrasta, od 1. do 8. razreda.

U ovome broju možete pročitati reportažu s 1. Mediteranskih teoloških susreta, seminaru koji se u srpnju odvijao u Lovranu. Sudjelovalo je četrdesetak studenata različitih kršćanskih konfesija iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Italije, Makedonije i Hrvatske, a predavači su bili ugledni profesori iz Njemačke, SAD-a, Ukrajine i Hrvatske.

Zvona predstavljaju i nove projekte nadbiskupijskog Caritasa, a to su pojačana briga za izbjeglice iz Ukrajine te dodjeljivanje stipendija srednjoškolcima i studentima.

U ljetnim je mjesecima živahno je bilo u mnogim župama, posebno onima koje slave svoje zaštitnike pa u Zvonima pogledajte kakve su bile proslave.

Zvona dakako donose i stalne rubrike u kojima možete čitati crtice iz povijesti ili iz Gorskog kotara, poduku o crkvenoj glazbi, a neizostavan je i pregled događanja iz života Crkve na području Riječke nadbiskupije i Gospićko-senjske biskupije.

Tako i Zvona možete pronaći u svim crkvama u ove dvije biskupije ili pogledati na poveznici

http://online.anyflip.com/cign/oamg/mobile/

Skip to content