Započeli Dani Riječke Majke
Kategorija:
Vijesti

Misom u crkvi Uznesenja BDM u Rijeci, gdje je Marija Kozulić krštena, 26. rujna započeli su Dani Riječke Majke. Utemeljiteljica riječke Družbe sestara Presvetog Srca Isusova rođena je prije 170 godina te preminula također u rujnu prije 100 godina. Proslavom njezina krštenja započela je i proslava ovih značajnih jubileja. S. Dobroslava Mlakić, vrhovna predstojnica Družbe i postulatorica kauze za proglašenje blaženom službenice Božje Marije Krucifikse podsjetila je na brojna dobra djela utemeljiteljice Družbe istaknuvši kako je uvijek bila na strani istine i pravde, a brojni su Riječani, i prije stotinu godina kao i danas, zahvalni za njezino karitativno djelovanje.

Misu je predvodio vlč. Ivan Seletković koji je na početku slavlja podijelio osobno svjedočanstvo koliko su časne sestre iz ove zajednice utjecale na njega i njegov svećenički poziv. U propovijedi je okupljene sestre i vjernike pozvao na nasljedovanje puta Marije Krucifikse koja je i prije stotinu godina pokazivala ono na što papa Franja i danas poziva. „Izađimo iz svojih sakristija, iz svojih samostana i kuća, poput Riječke Majke potražimo one koji su maleni, slabi i potrebni pomoći. Kršćanstvo nije samo molitva krunice, to je dakako važno, ali važno je i prepoznati dostojanstvo svakoga čovjeka“, rekao je vlč. Seletković. Važno je svjedočiti Kristovu ljubav, rekao je propovjednik objasnivši kako je Marija Krucifiksa to je potvrdila kada je za sebe rekla da je pozvana biti majka, što je značilo ne samo nahraniti i pružiti utočište nezbrinutoj djeci nego i darovati im ljubav.

Na kraju mise Veronika Pervan, učenica IV. razreda srednje glazbene škole i korisnica učeničkog doma u samostanu sestara, otpjevala je nekoliko duhovnih klasičnih skladbi uz orgulje koje je svirao Stipe Bilić.

Skip to content