Uskoro u župe stižu promotivni materijali sinodalnog hoda za Riječku nadbiskupiju

U srijedu 12. siječnja o.g. u Nadbiskupskom ordinarijatu u Rijeci održana je peta sjednica Nadbiskupijskog povjerenstva za sinodalno savjetovanje Riječke nadbiskupije. Na sjednici su prihvaćeni prijedlozi promotivnih materijala koje je Vijeće osmislilo i koji će uskoro biti distribuirani u župama Riječke nadbiskupije. Izrađeni su kao poziv svima na uključenje, kao i pomoć za bolje informiranje crkvene i društvene javnosti o održavanju sinodalnog procesa u Riječkoj nadbiskupiji. Također, s promotivnim materijalima uskoro će u župe biti poslan i Upitnik za sinodalno savjetovanje.

Upozoreno je kako tema sinodalnosti nije u zadovoljavajućoj mjerui zaživjela na župnim razinama, te je u svrhu pomoći u razumijevanju angažmana vjernika u sinodalnom hodu, pripremljen i na službenoj mrežnoj stranici, kao i Facebook stranici i Youtube kanalu Riječke nadbiskupije, objavljen video prilog osmišljen na tu temu: https://www.youtube.com/watch?v=3Xwym4cOVPs

Slijedeći geslo sinodalnog procesa: „Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje“,  Nadbiskupijsko povjerenstvo za sinodalno savjetovanje Riječke nadbiskupije uskoro će organizirati susret s predstavnicima drugih vjerskih zajednica kako bi i od njih mogli čuti što misle o stanju u Riječkoj nadbiskupiji. Od budućih programa istaknuta su i sinodalna savjetovanja koja bi se kroz korizmu trebala održati u župama Riječke nadbiskupije, kao i unutar molitvenih pokreta te redovničkih i župnih zajednica.

Skip to content