Tradicionalni susret na Badnjak Nadbiskupa i Gradonačelnika sa suradnicima
Kategorija:
Vijesti

Nastavljajući tradiciju susreta na Badnjak i tradicionalnog doručka u subotu 24. prosinca u Nadbiskupijskom domu u Rijeci susreli su se riječki nadbiskup Mate Uzinić i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović. Susretu i doručku pridružili su se najbliži nadbiskupovi suradnici, generalni vikar Mario Tomljanović, sudski vikar Emil Svažić i kao i suradnici gradonačelnika Filipovića, zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski i predsjednica Gradskog vijeća Ana Trošelj.

Čestitajući gradonačelniku i njegovim suradnicima Božić, nadbiskup je uputio čestitku i svim građanima Rijeke. Mi smo, i jedan i drugi, poslani služiti istim ljudima, a Bog je u Božiću došao da bi služio ljudima. Tako je zapravo Božić podsjetnik ponajprije za nas da je naše poslanje, naš poziv služenje, a onda je to i ono što nas može okupiti i što nas može motivirati da doista kvalitetnije pristupamo onom poslanju koje imamo, rekao je nadbiskup govoreći o svojoj kao i službi gradonačelnika Filipovića. Upućujući čestitku poželio je da ovi božićni dani budu nadahnuće kako bismo svi bili bolji ljudi i bližnjima mogli prepoznavati čovjeka i služiti tom čovjeku.

Uzvraćajući čestitke, gradonačelnik je kazao kako je ovo prigoda za osvrt na proteklu godinu kao i projekte koji su uspmjereni najpotrebitijima. Nadbiskupu Uziniću i Riječkoj nadbiskupiji zahvalio je  na inicijativi oko pomoći migrantima koje je teška životna situacija natjerala na dug i neizvjestan put. Rijeka im je samo jedna usputna stanica i bez pomoći Riječke nadbiskupije ne bismo uspjeli pomoći tim ljudima u potrebi, rekao je Filipović misleći pritom na Tranzitni punk na riječkom željezničkom kolodvoru.

Nakon doručka u Nadbiskupijskom domu, predstavnici Grada Rijeke uputili su se i u svetište Majke Božje Trsatske na tradicionalno predbožićno čestitanje.

Skip to content