Svetom Misom i klanjanjem započela volonterska akcija “72 sata bez kompromisa”
Kategorija:
Vijesti

Euharistijskim slavljem i klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u Centru za mlade “Bl. Miroslav Bulešić” u četvrtak 13. listopada u Rijeci započela je volonterska akcija “72 sata bez kompromisa”. Svetu misu predslavio je povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije vlč. Ivan Seletković, u zajedništvu s brojnim mladim volonterima koji će u sljedeća 72 sata kroz 15 akcija beskompromisno dati svoje vrijeme i svoje talente za pomoć i služenje drugima.

U propovijedi je istaknuo da je sveta Misa najbolji način kako u pravome duhu, s molitvom i klanjanjem, primajući Euharistiju, započeti ovu akciju. Potaknuo ih je riječima da živoga Krista kojega su primili u Euharistiji, donose svima koje će susresti na svojim volonterskim akcijama, da njihova vjera bude vidljiva u riječima i djelima. Mlade je potaknuo da imaju na umu kako su više od čistog okoliša i ofarbanih zidova, bitne duše svakog pojedinaca kojemu će kroz te akcije pomoći, te da uz svoje vrijeme i talente kojima će pomoći i doprinijeti ovom volonterskom projektu prije svega ponesu svoje otvoreno srce, puno ljubavi za svaku osobu, da ne zaborave na iskrene osmjehe, tople riječi, zagrljaje kojima će svakoj osobi pokazati da je ljubljena i vrijedna, da ne zaborave u svakom pojedincu gledati samoga Krista. Ohrabrio ih je da u tom duhu, puni ljubavi, pouzdanja i spremnosti na služenje krenu u provedbu ove hvalevrijedne akcije.

“72 sata bez kompromisa” je međunarodni volonterski projekt koji se ove godine održava od 13. do 16. listopada, a njegov cilj je kroz radne, ekološke i socijalne akcije promovirati volontiranje, pomoći ljudima u potrebi te poticati mlade na proaktivno djelovanje u zajednici. U njega je uključeno desetak zemalja. Projekt već treću godinu za redom pokreću mladi aktivni u Uredu za pastoral Riječke nadbiskupije. Ove godine u projektu sudjeluje stotinjak mladih volontera.

Skip to content