Susret mons. Mate Uzinića s članovima Hrvatskog katoličkog liječničkog društva
Kategorija:
Vijesti

U subotu 19. veljače u Nadbiskupskom ordinarijatu u Rijeci riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić susreo se s predsjednikom Hrvatskog katoličkog liječničkog društva (HKLD) doc. dr. sc. Rokom Čivljakom te članovima Upravnog odbora i podružnice HKLD-a “Branimir Richter” u Zagrebu dr. sc. Petrom Bilićem, dr. Ivanom Bambirom i dr. sc. Ivanom Ćelićem. Teme razgovora bile su unapređenje dušobrižništva bolesnika i zdravstvenih djelatnika na području Riječke nadbiskupije te suradnja Riječke nadbiskupije i podružnice HKLD-a u Rijeci.

Istoga dana gosti iz Zagreba posjetili su podružnicu HKLD-a u Rijeci i susreli se nekoliko članova Društva iz riječkog KBC-, kao i s prof. dr. sc. Nataliom Kučić s Medicinskog fakulteta u Rijeci koja je regionalna predstavnica u Upravnom odboru HKLD-a. Kako su poručili, osobito ih je razveselio susret sa studentima Medicinskog i Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, predvođenima sveučilišnim kapelanom fra Ivanom Dominikom Iličićem. Mladi su izrazili zanimanje da po uzoru na ostale sveučilišne gradove u kojima djeluje Medicinski fakultet, i oni postanu dio Sekcije mladih HKLD.

Na kraju, članovi HKLD-a izrazili su nadu da će susret s mons. Uzinićem, kao i ostali konstruktivni razgovori koji su toga dana uslijedili, pomoći u oživljavanju riječke podružnice HKLD-a i njenom jasnijem definiranju kao regionalne središnjice HKLD-a na području Riječke metropolije.

Skip to content