Skautski vikend u Driveniku
Kategorija:
Vijesti

Katolički skauti Riječke nadbiskupije okupili su se u petak 21. listopada u svom sjedištu u Driveniku, pastoralnom centru za razvoj katoličkog skautizma bl. Alojzije Stepinac, da bi na terenu usavršili usvojena znanja koja su učili u teoretskom dijelu skautske edukacije. Prva je večer, nakon okupljanja, prošla u skautskim igrama, druženju i palačinkama.

U subotu nakon buđenja krenule su radionice. Izlazak na teren i vježba orijentacije uz pomoć kompasa, te učenje signalizacije zviždaljkom i važnost nošenja zviždaljke kad se kreće u šumu. Po povratku iz šume skautske patrole su se prihvatile svojih zadataka, dok se jedna patrola bavila kuhanjem ručka, druga se bacila na bojanje klupa koje su skauti izradili od paleta za sjedenje oko logorske vatre, a treća je igrom animirala najmanje članove.

Nakon ručka uslijedile su skautske igre i sveta misa koju je slavio vlč. Mateo Šutić te u poticajnom nagovoru kroz riječi svetog pape Ivana Pavla II. podsjetio skaute na njihov pozdrav u kojem jači štiti slabijega. Vikend je završen u nedjelju 23. listopada proglašenjem najbolje patrole, najboljeg skauta i vođe te slavljem svete mise u župnoj crkvi sv. Dujma mučenika u Driveniku koju je slavio don Tomislav Kutleša. Skauti su se razišli svojim kućama puni dojmova i želje za ponovnim susretima.

Skip to content