Širinom uma i srca proučavajte katoličku stvarnost
Kategorija:
Vijesti

U srijedu 26. listopada u prostorima Nadbiskupskog ordijarijata u Rijeci održan je radni sastanak članova Akademsko katoličkog društva „Jeronim“. Susret je započeo molitvom za sinodu nakon koje je duhovnik Društva, mons. Emil Svažić, uputio prigodnu riječ potaknuvši članove na aktivnije uključenje u sinodski hod.

Sinoda, kao i Drugi vatikanski sabor potiču nas na promjenu mentaliteta i angažman vjernika laika u Crkvi. Sve to pred nas stavlja izazove, osobito pred intelektualce koji intenzivnije promišljaju o vjeri, rekao je mons. Svažić dodajući kako se glas intelektualaca, ne samo u Crkvi, nego i društvu, premalo čuje. Članove AKD-a „Jeronim“ potaknuo je da širinom uma i srca proučavaju katoličku stvarnost u duhu Evanđelja.

Sudionici sastanka u nastavku su se prisjetili riječko-senjskog nadbiskupa Antona Tamaruta, a u prigodi 90. obljetnice rođenja (1932.) i 65. obljetnice svećeničkog ređenja, kao i doprinosa mons. dr. Josipa Uhača, rođenog u Brseču, nadbiskupa, kardinala, diplomate Svete Stolice i tajnika Kongregacije za evangelizaciju naroda, jednog od najvećih duhovnih sinova Crkve u Hrvata, ali i opće Crkve.

U radnom dijelu susreta bilo je govora i o 20. godišnjici pohoda pape Ivana Pavla II. Rijeci i mogućnostima organizacije prigodnom programa 2023. godine, te drugim kvalitetnim programima koji promiču kršćanske vrijednosti.

Skip to content