Rijeka milosti za Prihvatilište za beskućnike
Kategorija:
Vijesti

„Rijeka milosti 3”, veliki slavljenički duhovni koncert humanitarnog karaktera, ove godite teći će za Prihvatilište za beskućnike “Ruže sv. Franje”, najavljeno je u četvrtak 20. siječnja na konferenciji za novinare u Informativnom centru Grada Rijeke.

No, kako je ispred organizatora, Ureda za pastoral mladih Riječke nadbiskupije,  rekao povjerenik za mlade vlč. Josip Pende, nije cilj koncerta samo prikupiti novac. Glavni naglasak je slaviti Boga, Njemu pjevati i dati Mu slavi i kao plod te naše ljubavi prema Bogu jest ta konkretna ljubav prema bližnjemu, rekao je vlč. Pende.

Na koncertu koji će se održati 17. lipnja u perivoju svetišta Majke Božje Trsatske s početkom u 20:30 sati nastupit će popularni izvođači hrvatske duhovne glazbe: Amorose, Petar Buljan i Božja pobjeda i Vanesa Mioč i Sestre Palić, najavila je s. Mirjam Jerković. Dodala je da će se ulaznice po cijeni od 50 kuna moći kupiti u pretprodaji na portalu www.ulaznice.hr, kao i u župnim zajednicama i kod župnika. Cijena ulaznice nakon pretprodaje, odnosno nakon svetkovine Uskrsa bit će 60 kuna. Koncert će se održati u skladu s epidemiološkim mjerama koje tada budu vrijedile.

Sav prikupljeni prihod bit će namijenjen Prihvatilištu za beskućnike „Ruže sv. Franje“ kojemu je u ovim trenucima svaka kuna itekako potrebna, rekla je članica Franjevačkog svjetovnog reda – MB Trsat, voditelja Prihvatilišta, Nela Pujić. Prostor je neadekvatan i prikupljena sredstva uložit će se u poboljšanje uvjeta rada s korisnicima, smještaja kao i za programe resocijalizacije, rekla je Pujić.

Skip to content