Riječki nadbiskupi pozivaju vjernike da se odazovu pozivu pape Franje na molitvu za mir u Ukrajini
Kategorija:
Vijesti

Riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić i riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić uputili su u utorak 25. siječnja pismo župama i  samostanima da se odazovu pozivu pape Franje na molitvu za mir u Ukrajini. Neka molitva za mir u Ukrajini bude i jedna od molitvenih nakana u molitvi vjernika na svim misnim slavljima koja će se sutra, 26. siječnja i sljedeće nedjelje 30. siječnja slaviti u Riječkoj nadbiskupiji, poručuju riječki nadbiskupi.

Poziv prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

zabrinut napetostima oko Ukrajine i prijetnjom miru i sigurnosti europskog kontinenta, ali i svjetskom miru, papa Franjo je u nedjelju, 23. siječnja, u svom obraćanju nakon nedjeljnog Angelusa, uputio apel za mir svim ljudima dobre volje, pozivajući ih da uzdignu molitve Bogu kako bi svako djelovanje i politička inicijativa bili u službi ljudskog bratstva, a ne vlastitih sebičnih ciljeva i parcijalnih interesa. U ovom apelu Papa je pozvao i sve nas da mu se sutra, u srijedu 26. siječnja, pridružimo u molitvi za mir u Ukrajini. 

S istom zabrinutošću pozivamo sve svećenike, posvećene osobe i vjernike Riječke nadbiskupije da se odazovu ovom Papinom pozivu te u svoje osobne, obiteljske i zajedničke molitve u župnim i samostanskim zajednicama, sutra 26. siječnja, uključe i molitvu za mir u Ukrajini. Neka molitva za mir u Ukrajini bude i jedna od molitvenih nakana u molitvi vjernika na svim misnim slavljima koja će se sutra i sljedeće nedjelje 30. siječnja slaviti u Riječkoj nadbiskupiji.

S molitvom Bogu da po zagovoru sv. Pavla, čiji blagdan obraćenja danas slavimo, sv. Vida našeg zaštitnika i naše trsatske Majke Milosti, prosvijetli pameti i obrati srca svih odgovornih, srdačno i s blagoslovom vaši

Mons. Ivan Devčić,                                                              Mons. Mate Uzinić,

  nadbiskup                                                                            nadbiskup koadjutor

 

Podsjetimo, papa Franjo pozvao je u nedjelju, 23. siječnja sve vjernike da se u srijedu 26. siječnja pridruže molitvi za mir u Ukrajini. Sa zabrinutošću pratim napetosti koje prijete da zadaju novi udarac miru u Ukrajini i dovedu u pitanje sigurnost europskog kontinenta, s puno većim posljedicama. Upućujem zato usrdan apel svim ljudima dobre volje da uzdignu svoje molitve svemogućem Bogu kako bi svako djelovanje i politička inicijativa bili u službi ljudskoga bratstva, više nego parcijalnih interesa. Onaj tko teži vlastitim ciljevima na štetu drugih, prezire vlastiti poziv čovjeka, jer svi smo stvoreni kao braća i sestre. Promatrajući sa zebnjom trenutne napetosti predlažem da iduća srijeda 26. siječnja bude dan molitve za mir, rekao je Papa u svom obraćanju vjernicima nakon nedjeljnog Angelusa, prenosi IKA.

Skip to content