Radni sastanak mons. Mate Uzinića i gradonačelnika Marka Filipovića
Kategorija:
Vijesti

U srijedu 16. ožujka u prostorima gradske uprave Grada Rijeke riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić sastao se s gradonačelnikom Rijeke Markom Filipovićem. Sastanku su nazočili i vlč. Mario Tomljanović, generalni vikar Riječke nadbiskupije, Karla Mušković, pročelnica Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb i Nives Torbarina, direktorica KD Kozala.

Razgovaralo se o temama od zajedničkoga interesa za Grad Rijeku i Riječku nadbiskupiju. Jedna od tema bilo je moguće unaprijeđenje suradnje vezane uz  rad Doma za osobe s demencijom,  posebice programa dnevnoga boravka u toj ustanovi,  po modelima suradnje s Hospicijem “Marije Krucifikse Kozulić”.  Također, Riječka nadbiskupija zainteresirana je za sudjelovanje u projektima Urbane aglomeracije Rijeka, a na sastanku su otvoreni i razgovori za pronalaženje novoga prostora za rad Prihvatilišta za beskućnike “Ruže svetoga Franje”,  čiji su postojeći prostori su neodgovarajući trenutnim potrebama, kao i na drugim projektima skrbi za beskućnike i marginalizirane društvene skupine.

Tema susreta bile su i mogućnostima zbrinjavanja i pomoći ukrajinskim izbjeglicama u skladu s nacionalnim i europskim planom zbrinjavanja izbjeglica i koordinaciji s Vladom i Primorsko-goranskom županijom.

Riječka nadbiskupija i  Grad Rijeka potvrdili su zanimanje za aktivniju suradnju u zaštiti, obnovi  i promociji sakralne baštine u Rijeci kao i mogućnost zajedničkih EU projekata usmjerenih tom cilju.

(Foto: Grad Rijeka)

 

Skip to content