Pjevači Betlehemske zvijezde pohodili Nadbiskupijski ordinarijat
Kategorija:
Vijesti

Jutro 5. prosinca u Nadbiskupijskom ordinarijatu u Rijeci započelo je raspjevano i radosno. Pjevači Betlehemske zvijezde razveselili su i iznenadili riječkog nadbiskupa Matu Uzinića i sve djelatnike Ordinarijata. Mališani DV “Zvončica”, u pratnji Ljilje Ivkić, zamjenice ravnateljice i Silvije Jović, odgojiteljice u vjeri, zapjevali su i pjesmom donijeli znak betlehemske zvijezde naviještajući božićnu blagovijest.

Sveti Nikola stigao je s pjevačima Betlehemske zvijezde noseći torbu, ali i riječki nadbiskup je imao darove koje je podijelio mališanima koji su radosno navijestili božićnu blagovijest. Zahvalio je djeci kazavši kako su nam pokazala da smo svi pozvani biti betlehemska zvijezda – svi trebamo druge voditi Isusu. No, ima još nešto što bismo trebali znati, a to je da je Isus ona prava betlehemska zvijezda. Ako želimo biti betlehemska zvijezda, moramo biti onakvi kakav je bio Isus. Moramo donositi radost drugima. Hvala vam što ste donijeli radost u naš dom. Nadam se da ćete odavde odnijeti radost tamo gdje ćete ići, kao i u svoje domove te da ćete biti betlehemska zvijezda jer ste pronašli pravu betlehemsku zvijezdu – Isusa.

Događaj je organiziralo Povjerenstvo za misije Riječke nadbiskupije u okviru ogranka Papinskih misijski djela –  Djelo sv. Djetinjstva. Riječ je o akciji u kojoj djeca pjevajući nose znak betlehemske zvijezde naviještajući božićnu blagovijest. Darovi koji se tom akcijom prikupe dolaze u centralni fond Djela sv. Djetinjstva otkuda se dijele najpotrebnijoj djeci po svim kontinentima, a dio sredstava namjenjuje se velikim pothvatima za djecu u misijskim zemljama.

Skip to content