Održana obnoviteljska skupština riječke podružnice Hrvatskog katoličkog liječničkog društva
Kategorija:
Vijesti

U Velikoj vijećnici Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci u srijedu 6. travnja održana je obnoviteljska skupština riječke podružnice Hrvatskog katoličkog liječničkog društva (HKLD). Uz dosadašnje i nove članove te predsjednika krovne organizacije Društva doc. dr. Roka Čivljaka, skupštini su nazočili riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić i duhovnik riječke podružnice Društva vlč. Mario Tomljanović. Nadbiskup Uzinić izrazio je radost obnavljanjem riječke podružnice te zahvalnost na svemu što zdravstveni djelatnici čine za dobrobit društva.

Predsjednik HKLD-a, doc. dr. Rok Čivljak, zahvalio je Riječkoj nadbiskupiji, mons. Uziniću, vlč. Tomljanoviću te okupljenim sadašnjim i budućim članovima na podršci kazavši kako se ovom skupštinom obnavlja “nešto što je živo punih trideset godina, ali kao što i ljudi prolaze krize, tako ga je i ovo Društvo uspjelo prebrodit”. Zadaća članova HKLD-a, osim zaštite zdravlja i liječenje bolesnika, jest promicanje kršćanskih vrijednosti i čuvanje ljudskoga života od začeća do prirodne smrti. Pandemija koronevirusa promijenila je puno toga u društvu. U najvećoj mjeri ta promjena odrazila se na otuđenost među ljudima, zdravstvenim djelatnicima i bolesnicima. Zato je važno zajedništvo među nama i zajedništvo nas sa svećenicima. Na to zajedništvo i milosrđe poziva nas  i papa Franjo, poručio je Čivljak.

U središnjem dijelu skupštine  izabrano je novo vodstvo riječke podružnice. Jednoglasno za predsjednika je izabran doc. dr. Kristian Krpina. Dopredjednica riječke podružnice je prof. dr. Natalija Kučić, tajnik dr. Darko Planinić i rizničarka dr. Karmen Jureško.

Predsjednik riječke podružnice zahvalio je na ukazanom povjerenju, kao i Riječkoj nadbiskupiji, mons. Uziniću i vlč. Tomljanoviću na pomoći u organizaciji obnoviteljske skupštine i podršci koju pružaju Društvu. Ove godine obilježava se 30. godišnjica osnutka riječke podružnice i u jubilarnoj godini poseban naglasak stavit će se na rad s mladim ljudima i osnivanje sekcije mladih HKLD.

Veliki broj njih, studenata završnih godinama Medicinskog fakulteta, odazvalo se obnoviteljskoj skupštini izrazivši zainteresiranost za uključenje u rad Društva.

Na kraju sjednice, prigodnu riječ uputio je duhovnik, vlč. Mario Tomljanović poručivši im da uz odgovornu službu koju svakodnevnu vrše, trude se živjeti u zajedništvu, kao što će u zajedništvu proslavljati svoga zaštitnika sv. Luku i Presveto Srce Isusovo pod čiju zaštitu su se stavili.

Skip to content