Molitvena osmina za jedinstvo kršćana
Kategorija:
Vijesti

Ekumenski odbor Grada Rijeke ovogodišnji program Molitvene osmine za jedinstvo kršćana započet će u ponedjeljak 17. siječnja u 18 sati molitvom u katedrali sv. Vida u Rijeci.

Građu za ovogodišnju svjetsku Molitvenu osminu priredilo je Vijeće crkava Bliskog istoka. Organizacijska posebnost je ovogodišnje pripreme molitvene građe, što zbog globalne pandemije u 2022. godini nije bilo moguće sastati se uživo nego se priprema materijala odvijala online-komunikacijom. Bliskoistočni priređivači su za geslo izabrali temu iz Matejeva Evanđelja: „Vidjesmo gdje izlazi zvijezda njegova pa mu se dođosmo pokloniti.“ (Mt 2, 1–12). Građa: https://cdn-ika.hkm.hr/2022/01/Molitvena-osmina-za-jedinstvo-kr%C5%A1%C4%87ana-2022.pdf

U Molitvenoj osmini sudjeluju članovi Katoličke Crkve, Evangeličke crkve Rijeka, Baptističke crkve Rijeka, Makedonske pravoslavne crkvene općine „Sv. car Konstantin i carica Elena“, Ortodoksne starokatoličke provincije sv. Kristofora, Udruge „Mladi za Krista“, kršćanske zajednice mladih i aktivni vjernici laici.

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana u Rijeci će biti zaključena 23. siječnja u 10 sati na redovnom bogoslužju u Baptističkom centru u Rijeci.

Skip to content