Ljetni oratorij okupio petstotinjak mladih
Kategorija:
Vijesti

Riječki salezijanski Ljetni oratorij, nakon stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa, ove godine okupio je petstotinjak djece za koje su riječki salezijanci i animatori pripremili bogat i raznovrstan program u razdoblju od 26. lipnja do 5. srpnja. U prvom tjednu na Ljetnom oratoriju sudjelovala su djeca uzrasta od završenog 3. do 5. razreda, njih ukupno 250, a u drugom tjednu oko 220 djece uzrasta od završenog 6. do 8. razreda. Cijelo vrijeme o njima su brinuli salezijanski animatori,  većinom srednjoškolci, koji su tijekom godine završili formacije, a na Ljetnom oratoriju se intenzivno i volonterski daju kako bi djeca iz oratorija ponijela samo najljepše uspomene. Ljetni oratorij svojim dolaskom podržao je i riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić koji se u radosnom susretu zadržao s djecom i organizatorima.

Tema ovogodišnjeg oratorija bila je: „Heroj je u tebi“.  Kroz različite formativne i rekreativne trenutke animatori su djeci nastojali razraditi navedenu temu i potaknuti ih pronaći heroja u sebi koji svakodnevno može činiti ‘velike stvari u malim stvarima i male stvari u velikim stvarima’. U svemu tome najvažniji je Isus Krist, poručili su animatori. Molitva, skečevi, izleti, praktične radionice, turniri dio su raznovrsnog programa kojega su za djecu pripremili organizatori, a koji su bili u duhu don Bosca, utemeljitelja salezijanaca. Program prožet kršćanskom tematikom, igre, turniri i zabava bili su samo sredstva preko kojih se djeci pokušalo približiti sliku Boga, te djecu približiti Bogu.

Naš cilj je odgoj dobrih kršćana i poštenih građana. Vjerujemo da su djeca u ovom svom privilegiranom razdoblju djetinjstva, na našem Oratoriju vrijeme provela u prijateljstvu s Gospodinom i svojim vršnjacima, poručili su animatori.

Skip to content