Korizmeni broj Zvona
Kategorija:
Vijesti Zvona

Novi broj Zvona koji je izašao početkom korizme, kako je uobičajeno, uvodi čitatelje u vrijeme pripreme za Uskrs. Prve su stranice ipak posvećene početku rata u Ukrajini koji je obilježio početak ovogodišnje korizme.

Nastavlja se i Sinodalni hod Katoličke Crkve pa Zvona donose najavu sinodalnih savjetovanja koja će tijekom korizme biti održana u svim župama. U ovome broju na središnjim stranicama objavljen je i notni zapis Himne za sinodu koju je napisao Giovani Geraci i koju čitatelji mogu koristiti za pjevanje u svojim župama.

Započeo je i ciklus predstavljanja Papinog dokumenta Amoris laetitia kojemu je posvećena ova pastoralna godina. U organizaciji Ureda za obitelj na više lokacija održavaju se edukativni susreti na kojima voditelji upoznaju supružnike sa sadržajem ovog dokumenta, očito iznimno važnog za Crkvu u suvremenom društvu. Voditelji ovih radionica za bračne parove u ovome broju Zvona i u nekoliko sljedećih, predstavit će ukratko najvažnije teme dokumenta pape Franje.

Zvona donose i uobičajene stalne rubrike te neizostavan pregled događanja iz života Crkve na području Riječke nadbiskupije i Gospićko-senjske biskupije. Tako i Zvona možete pronaći u svim crkvama u ove dvije biskupije ili pogledati na poveznici: http://online.anyflip.com/cign/wggv/mobile/index.html

Skip to content