Korizmena poruka riječkih nadbiskupa

 »Neka nam ne dozlogrdi činiti dobro: ako ne sustanemo, u svoje ćemo vrijeme žeti! Dakle, dok imamo vremena, činimo dobro svima« (Gal 6,9-10a): https://www.ri-nadbiskupija.hr/2022/papina-poruka-za-korizmu-2022/

Draga braćo i sestre,

ovako je papa Franjo naslovio svoju ovogodišnju korizmenu poruku koju vam prosljeđujemo kako bismo se i mi u korizmenim danima u povezanosti s općom Crkvom mogli na toj poruci nadahnjivati i, u skladu s Gospodinovim primjerom, čineći jedni drugima i svima dobro, na pravi se način pripraviti za dostojnu proslavu vazmenih blagdana Gospodinove muke, smrti i uskrsnuća.

Dok sa cijelim svijetom sa zabrinutošću gledamo prema Ukrajini i ratu koji je nažalost započeo, koristimo ovu priliku da vas podsjetimo da je prošle srijede, 23. veljače, papa Franjo apelom upućenim na redovitoj općoj audijenciji ovogodišnju Čistu srijedu proglasio Danom posta za mir. Odazovimo se i mi ovom Papinom apelu namjenjujući svoj redoviti post na Čistu srijedu za mir u svijetu. Ovom postu pridružimo i molitve Bogu tijekom čitave ovogodišnje korizme, moleći ga osobito da prosvijetli pameti i svojom ljubavlju dotakne srca svih onih koji su se opredijelili za rat, kako bi se obratili i opredijelili za mir, za činiti dobro, a ne za činiti zlo.

Neka nam u našem korizmenom nastojanju da i mi sami doista budemo opredijeljeni za mir, da činimo dobro, a ne zlo, bude blagoslovljena i plodonosna korizma 2022.!

 

Vaši,

Mons. Ivan Devčić,                                                    Mons. Mate Uzinić,

nadbiskup                                                                    nadbiskup koadjutor

 

Skip to content