Izabrano novo vodstvo Akademskog katoličkog društva „Jeronim“
Kategorija:
Vijesti

Akademsko katoličko društvo „Jeronim“ održalo je u srijedu 9. veljače u Nadbiskupskom ordinarijatu u Rijeci Skupštinu na kojoj je izabrano novo vodstvo Društva. Novom predsjednicom jednoglasno je izabrana Maja Šimičić Roksandić, a tajnica Kristina Pilipović. Novim članovima Nadzornog odbora imenovani su: Svemirka Miočić, Anton Rudan i Miroslav Radić.

Na Skupštini su sudjelovali riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić i generalni vikar Riječke nadbiskupije vlč. Mario Tomljanović. Nadbiskup Uzinić čestitao je novoizabranom vodstvu, ali uputio i riječi zahvale dosadašnjem na ustrajnom zalaganju u promicanju kršćanskih vrijednosti kroz djelovanje AKD-a „Jeronim“. Na Skupštini su, između ostaloga, predstavljene dosadašnje aktivnosti koje su se, uzrokovane pandemijom koronavirusa, u protekle dvije godine odvijale u manjem obujmu. Najavljeni su neki budući projekti od koji će se prvi, 18. Riječki planinarski križni put, održati 26. ožujka 2022. godine.

Akademsko katoličko društvo “Jeronim” udruga je katoličkih vjernika prvenstveno akademske naobrazbe, ne isključujući i ne umanjujući svaki drugi oblik naobrazbe, utemeljeno za učvršćenje i usavršavanje svojih članova u vjeri i kršćanskom životu, domoljublju i vrednovanju vlastite povijesti, što predstavlja i zalog budućnosti, kako bi što bolje u svjetlu Kristova nauka i Njegova primjera svjedočili i promicali općeljudske i kršćanske vrijednosti, poručuju iz Društva.

AKD „Jeronim“ okuplja vjernike laike koji se žele aktivnije uključiti u poslanje Crkve. Društvo je organizator Riječkog planinarskog križnog puta, brojnih promocija knjiga, tribina i koncerata. U travnju 2014. organiziralo je program „Rijeka za Papu“ kojim je na osobit način proslavljena kanonizacija papa Ivana Pavla II. i Ivana XXIII. U organizaciji Društva predstavljena je u svibnju 2016. posinodska apostolska pobudnica pape Franje “Amoris laetitia” (hr. Radost ljubavi), a organizirani i brojni događaji u suradnji s riječkim visokoobrazovnim ustanovama.

Društvo je otvoreno novim članovima, ali i ostalima koji žele kvalitetnim programima promicati kršćanske vrijednosti. Kontaktirati ih možete putem e-mail adrese: akdjeronim@gmail.com

Skip to content