Humanitarna utrka “Đir za rožice”
Kategorija:
Vijesti

„Đir za rožice“ naziv je humanitarne utrke Prihvatilišta za beskućnike „Ruže sv. Franje“ koja je 12. svibnja predstavljena u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke. Dobrotvorna manifestacija bit će održana u subotu 14. svibnja prijepodne, a sudionici – dobrotvori trčat će na dionici od Prihvatilišta na Kozali do Trsatskog svetišta. Utrka je otvorena za sve uzraste i sudjelovati mogu svi koji uplatom startnine žele pomoći rad Prihvatilišta te i na taj način borbu protiv siromaštva i beskućništva.

Više o tome u Gradskoj su vijećnici govorili Pjer Orlić, voditelj Prihvatilišta, Dolores Turkalj Jurčević, predstavnica organizatora Franjevačkog svjetovnog reda – Mjesnog bratstva Trsat te Maja Pudić, voditeljica Službe za socijalnu skrb Grada Rijeke. „Sam naslov manifestacije sugerira da se radi o dobrotvornoj, a ne natjecateljskoj manifestaciji. Đir govori da je u ovoj utrci važno samo stići do Trsata, makar i šetnjom. Važno je sudjelovati, a ne pobijediti“, rekla je Dolores Turkalj Jurčević. Objasnila je kako je ovo prvi „Đir za rožice“ sa željom da postane tradicionalan. Mjesno bratstvo Trsat organizira ga u okviru Trsatskih Marijinih dana u Marijinom mjesecu svibnju.

Prijave za utrku počinju u subotu već od 8.30, a sama utrka, dugačka 2 km, starta u 10.00 sati ispred Prihvatilišta na Kozali. Sve će završiti misom u Trsatskom svetištu u 12.00 sati.

Voditelj Prihvatilišta Pjer Orlić podsjetio je da ove godine Prihvatilište za beskućnike „Ruže sv. Franje“ obilježava svoju 15. godišnjicu uspješnog i neprekinutog djelovanja, tijekom kojeg je u njemu boravilo gotovo 700 korisnika, od čega je njih gotovo 70% uspješno resocijalizirano. Kvalitetu njihova rada i podršku Grada Rijeke ovome projektu potvrdila je Maja Pudić, voditeljica Službe za socijalnu skrb Grada Rijeke, te spomenula i druge programe kojima se Grad bori protiv siromaštva.

Skip to content