Humanitarna akcija Depaul Hrvatske za Ukrajinu
Kategorija:
Vijesti

Oči i srce sviju nas, ovih dana usmjerene su Ukrajini. Blizina Božja i ljudska ono je što daje snagu za iskorake dobra i ustrajnu skrb za najpotrebnije. Zato želimo molitveno i djelatno biti s onima koji s nama dijele pripadnost jednoj obitelji svetog Vinka Paulskog u skrbi za beskućnike: Depaul Ukrajinom, poručuju iz Depaul Hrvatske. Na tom tragu u ovoj karitativnoj ustanovi u Rijeci konkretizirat će djelotvornu ljubav humaniratnom pomoću i akcijom koju će dopremiti potrebitima koji su ostali u ukrajinskim gradovima.

Članovi udruge Depaul Hrvatska svakodnevnom su kontaktu sa svećenikom Vitalyijev Novakom koji se nalazi u Ukrajini, gradu Odesi i koji, u okviru djelovanja Depaul Ukrajine, skrbi i za potrebite u Kijevu i Harkovu. Pater Novak je istaknuo kako su im trenutno najpotrebniji: lijekovi (kompleti za prvu pomoć), vreće za spavanje, madraci na napuhavanje,  deke, konzervirana hrana, riža, tjestenina i slični proizvodi.

Vjerujući u veliko srce Riječana koji su uvijek bili na pomoći čovjeku u nevolji, s. Veronika poručuje da će se pomoć prikupljati u Kući utočišta, no moli građane da im se prethodno jave na broj telefona: 051 672 933.

S obzirom da još uvijek nije rješeno pitanje otvorenog humanitarnog koridora, prikupljena pomoć bit će u Ukrajinu dopremljena zahvaljujući dogovorenoj suradnji s podružnicama Depaul Hrvatske u Ukrajini i Slovačkoj.

 

Skip to content