Dani Riječke Majke i proslava jubileja
Kategorija:
Vijesti

U povodu 170. obljetnice rođenja i 100. obljetnice blaženog preminuća službenice Božje Marije Krucifiske Kozulić, Riječka nadbiskupija, Družba sestara Presvetog Srca Isusova i Metropolitanski pastoralni institut organiziraju program koji će trajati od 26. do 29. rujna.

Prvi znanstveni skup o Riječkoj Majci bit će održan u utorak 27. rujna s početkom u 9 sati u Nadbiskupskom domu u Rijeci, s nazivom “Život i djelo Majke Marije Krucifikse Kozulić”. Nakon simpozija misu u samostanskoj kapeli na Pomeriu predvodi mons. Ivica Petanjak, krčki biskup.

Vrhunac proslave jubileja euharistijsko je slavlje koje u četvrtak 29. rujna u 18 sati predvodi mons. Mate Uzinić, riječki nadbiskup koadjutor u katedrali sv. Vida.

Program započinje u ponedjeljak 26. rujna, na dan krštenja Marije Kozulić, misom u 18 sati u crkvi Uznesenja BDM, a nakon mise bit će održan koncert.

U srijedu je misa u Crkvi Uznesenja BDM u 18 sati. Nakon mise će biti umjetnički program u čast Riječke Majke, a neki od sudionika će biti djeca dječjih vrtića Nazaret i Mima, te učenice iz ženskog učeničkog doma “Marije Krucifikse Kozulić”. Ova predstava njoj u čast govori o njezinom požrtvovnom i cjelovitom pristupu djeci za koju je brinula.

Također, svaki dan ove priprave biti će moguće posjetiti grob Riječke Majke u kapeli na adresi Pomerio 17., a svaki dan prije mise moliti će se krunica koju predvode članovi FSR-a.

Dane službenice Božje Majke Marije Krucifikse Kozulić – Riječke Majke najavila je vrhovna predstojnica Družbe sestara Presvetog Srca Isusova i postulatorica kauze za proglašenje blaženom Marije Krucifikse Kozulić, č. M. Dobroslava Mlakić na konferenciji za novinare 22. rujna.

Skip to content