Brod na Kupi proslavio svoju nebesku zaštitnicu, sv. Mariju Magdalenu
Kategorija:
Vijesti

Župa i mjesto Brod na Kupi proslavili su 17. srpnja blagdan svoje župne zaštitnice, sv. Mariju Magdalenu. Svetu Misu služio je generalni vikar Riječke nadbiskupije vlč. Mario Tomljanović, a suslavili su vlč. Ivan Devčić i župni upravitelj župa Kupske doline vlč. Josip Tomić koji uputio i pozdravnu riječ predvoditelju misnog slavlja i okupljenim vjernicima. Na Misi je pjevao župni pjevački zbor iz Plešci. Vlč. Tomljanović je u propovjedi progovorio o otajstvu susreta koji se dogodio nakon Uskrsnuća između Uskrslog Krista i sv. Marije Magdalene, a to se otajstvo događa u svakoj svetoj Misi – susret Krista i nas kršćana. Potakao je sve da ih taj misni susret zahvati da bi poput Marije Magdalene postali Kristovi svjedoci i navjestitelji u svijetu.


Na kraju Euharistije vlč. Tomić zahvalio je svima koji su pomogli u organizaciji proslave, posebno župljankama koje su ispekle kolače i pomogle u čišćenju, kićenju i ostalome kako bi proslava bila dostojanstvena. Ujedno je zahvalio svima koji svojim radom i financijskim prilozima doprinose obnovi crkvenih objekata. Zahvalio je na podršci i potpori Ministarstvu kulture, Ministarstvu hrvatskih branitelja, Primorsko – goranskoj županiji, Gradu Delnicama, Općini Skrad, Prirodoslovnom muzeju Rijeka i Kaštelu Zrinskih te nizu pravnih osoba koje su uključene o obnovu crkvenih objekata, kao i župnom pjevačkom zboru Plešce, ministrantima i čitačima na sudjelovanju u proslavi.


Najavio je župne blagdane i proštenja do kraja kolovoza kao i radove koji su u tijeku, odnosno planirani do kraja godine. Misi je nazočila gradonačelnica Grada Delnica, gđa Katarina Mihelčić, predsjednik MO Brod na Kupi g. Davorin Klobučar, predsjednik HVIDR-e Gorski kotar, g. Željko Glavić te brojni župljani i hodočasnici. Nakon liturgijskog slavlja ispred župne crkve organiziran je prigodan agape.

Skip to content