Betlehemsko svjetlo mira stiglo u KBC Rijeka
Kategorija:
Vijesti

Betlehemsko svjetlo mira stiglo je u srijedu, 14. prosinca na sušački lokalitet KBC-a Rijeka gdje ga je iz ruku Katoličkih skauta Riječke nadbiskupije primio ravnatelj Alen Ružić u nazočnosti bolničkog kapelana vlč. Ivana Šarića i suradnika.

Posebno se zahvalivši članovima Katoličkih skauta Riječke nadbiskupije – Paolu Santiniju, tajniku zdruga i Hope Zubak koji su donijeli Betlehemsko svjetlo mira na Sušak, ravnatelj je naglasio simboliku svjetla kao svjetla života i snage, koje osvjetljava mrak, pomaže otkriti smisao i cilj, pomaže da sagledamo sebe i budemo bolji, daje nam snagu i pokreće nas. “Simbolika dijeljenja svjetla prenosi poruku dijeljenja dobrote među ljudima, solidarnosti i ljubavi na djelu”, kazao je ravnatelj Ružić.

Posebno je zahvalio Hrvatskim šumama na njihovoj otvorenosti i kontinuiranoj brizi za zajednicu, te  donaciji  jelki koje krase sve lokalitete KBC-a Rijeka i pridonose ‘atmosferi normalizacije i ugodnijem ozračju za naše pacijente i korisnike, ali i sve osoblje’, rekao je ravnatelj.

Zahvalu je izrekao i Vedranu Babiću koji se i ove godine uključio u akciju oplemenjivanja prostora KBC-a darivanjem jaslica površine nekoliko četvornih metara s 300 ručno izrađenih elemenata koje krase ulazni hol na Sušaku, ali su postavljene i na lokalitetu Kantrida u vrijeme blagdana.

Na kraju, svima je zaželio puno sreće i zdravlja, blagoslovljen Božić i novu 2023. godinu posebno se zahvalivši djelatnicima KBC-a na njihovom trudu i zalaganju te nesebičnom davanju kojemu svjedočimo i u kojem svakodnevno prepoznajemo svjetlost dobrote i ljubavi za drugoga.

Bolnički kapelan lokaliteta Sušak, vlč. Ivan Šarić, svima je poželio da “u susretu s betlehemskim svjetlom dođemo do susreta s Bogom i obnovimo smisao naših života”.

Ravnatelj Ružić ovom prigodom najavio je predbožićni koncert u bolnici, u subotu 17. prosinca u 15 sati kad će u holu glavne zgrade lokaliteta Sušak nastupiti Zbor svetišta Majke Božje Trsatske.

Skip to content