Akademsko katoličko društvo “Jeronim” prima nove članove
Kategorija:
Vijesti

Akademsko katoličko društvo “Jeronim” prima nove članove. Udruga okuplja vjernike laike prvenstveno akademske naobrazbe, ne isključujući i ne umanjujući svaki drugi oblik naobrazbe.  Utemeljeno je za učvršćenje i usavršavanje svojih članova u vjeri i kršćanskom životu, domoljublju i vrednovanju vlastite povijesti, što predstavlja i zalog budućnosti, kako bi što bolje u svjetlu Kristova nauka i Njegova primjera svjedočili i promicali općeljudske i kršćanske vrijednosti, poručuju iz Društva.

AKD „Jeronim“ okuplja vjernike laike koji se žele aktivnije uključiti u poslanje Crkve. Društvo je organizator Riječkog planinarskog križnog puta, brojnih promocija knjiga, tribina i koncerata. U travnju 2014. organiziralo je program „Rijeka za Papu“ kojim je na osobit način proslavljena kanonizacija papa Ivana Pavla II. i Ivana XXIII. U organizaciji Društva predstavljena je u svibnju 2016. posinodska apostolska pobudnica pape Franje “Amoris laetitia” (hr. Radost ljubavi), a organizirani su i brojni događaji u suradnji s riječkim visokoobrazovnim ustanovama.

Društvo je otvoreno novim članovima, ali i ostalima koji žele kvalitetnim programima promicati kršćanske vrijednosti. Kontaktirati ih možete putem e-mail adrese: akdjeronim@gmail.com, kao i na broj telefona: 091 343 2107.

Skip to content