„72 sata bez kompromisa“: Mladi započeli s radnim, ekološkim i socijalnim akcijama
Kategorija:
Vijesti

Čišćenje okoliša na sveučilišnom Kampusu, druženje s korisnicima Doma za psihički bolesne osobe – Turnić, rad u Prihvatilištu za beskućnike “Ruže sv. Franje”, pomaganje u pripremi ručka u Kući utočišta, druženje i ples u Domu za starije osobe Kantrida, prikupljanje prehrambenih namirnica za Socijalnu samoposlugu „Ruže sv. Franje“, samo su neke od akcija kojima su 14. listopada mladi, u prepoznatljivim zelenim majicama, započeli aktivno sudjelovanje u velikom humanitarnom projektu “72 sata bez kompromisa”.

“72 sata bez kompromisa” je međunarodni volonterski projekt koji animira mlade, promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Nastao je 1995. u Njemačkoj i danas je u njega uključeno desetak zemalja. U Hrvatskoj se provodi devetu godinu u 19 općina i gradova, a Rijeka se treću godinu u kontinuitetu, kroz 15 akcija, uključila u projekt kojega su pokrenuli mladi i studenti aktivni u Uredu za pastoral Riječke nadbiskupije. Cilj je promovirati volontiranje, pomoći ljudima u potrebi te poticati mlade na proaktivno djelovanje u zajednici. Kroz radne, ekološke i socijalne akcije mladi beskompromisno daruju svoje vrijeme, prihvaćaju izazov i doprinose promjeni na bolje.

Uz ranije navedene akcije, mladi će volontirati i u udruzi za terapiju i aktivnosti pomoću konja “Pegaz” za djecu iz jednog doma za nezbrinutu djecu, održati igrokaz i druženje u jednom dječjem vrtiću, surađivati s udrugom „Srce za nju“ tijekom koje će osigurati prijevoz ženama koje je potrebno voziti u zdravstvene ustanove, održati radnu akciju u hospiciju „Marija Krucifiksa Kozulić“.  Surađivat će se i s udrugom „21 Rijeka“, Caritasom Rijeka, a u projekt će se uključiti i učenici Ugostiteljske škole iz Opatije. Ovaj volonterski projekt službeno će biti zaključen 16. listopada, no ono što iz Ureda poručuju, isti motivira mlade da i nakon završetka projekta nastave s volontiranjem.

Skip to content