Zvona listopad
Kategorija:
Vijesti Zvona

Početkom listopada izašao je i novi broj Zvona. U njemu dvojica riječkih nadbiskupa upućuju poruku vjernicima na početku pastoralne godine koja će, po želji pape Franje, u cijeloj Katoličkoj Crkvi biti posvećena obitelji, nadahnuta njegovom pastoralnom pobudnicom Amoris laetitia (Radost ljubavi).

U ovome broju Zvona donose razgovor s novim i bivšim generalnim vikarom, Mariom Tomljanovićem i Emilom Svažićem. Generalni vikar, kao prvi suradnik i zamjenik nadbiskupa, najupućenija je osoba za rezime učinjenoga u pastoralu nadbiskupije kao i za davanje smjernica budućim inicijativama.

Zvona donose i reportažu s Teološko-pastoralnog seminara koji se ove godine bavio teškom i neugodnom temom: zaštitom maloljetnika i ranjivih osoba.

Tu su i stranice posvećene Caritasu te stalne rubrike koje donose crtice iz povijesti, portrete iz Gorskog kotra, upute o crkvenoj glazbi i savjete liječnika.

Neizostavan je i pregled događanja iz života Crkve Riječke nadbiskupije i Gospićko-senjske biskupije. Tako i Zvona možete pronaći u svim crkvama u ove dvije biskupije ili pogledati na ovom linku: http://online.anyflip.com/cign/ycaz/mobile/index.html

Skip to content