Župa Plešce proslavila patrona Župe i Dan državnosti
Kategorija:
Vijesti

193183679_1118177242013508_5226610401814254216_nŽupa Plešce i istoimeno goransko mjesto u nedjelju 30. svibnja proslavlo je župni blagdan, svetkovinu Presvetog Trojstva i Dan državnosti RH. Svečano liturgijsko slavlje služio je generalni vikar Riječke nadbiskupije mons. Emil Svažić. U nadahnutoj propovjedi istaknuo je značenje Presvetog Trojstva ali i važnost Domovine i narodnog zajedništva.

Na kraju mise dodjeljene su nagrade djeci koja su sudjelovala u natječaja Župe: „Moja obitelj – Crkva i Domovina u malom“. Pohvalnice i zahvalnice mališanima uručila je ravnateljica Osnovne škole “Petar Zrinski” Silvana Šebalj Mačkić – Čabar. Prije dodjele nagrada, učenik Osnovne škole Plešce i ministrant Andi Janeš pročitao je svoj nagrađeni rad “Moja obitelj”.

Prigodnu riječ i čestitke uputili su Ivana Lakota, zamjenica Gradonačelnika Grada Čabra i izaslanica Župana primorsko – goranskog Zlatka Komadine čestitavši župni blagdan i Dan Državnosti u svoje ime i u ime Župana te predsjednik Mjesnog odbora Blaženko Ožbolt. Upravitelj Župe Plešce, vlč. Josip Tomić, ovom prigodom zahvalio je župljanima – posjednicima na uplati doprinosa za obnovu crkvenih objekata, svim donatorima te Gradu Čabru i Primorsko – goranskoj županiji na pomoći u obnovi crkvenih objekata.

Zahvalna riječe upućena je i svima koji su pomogli u organizaciji proslave župnog blagdana, napose MO Plešce, DVD-u Plešce i Gradu Čabru.

Skip to content