Zaključena Godina sv. Josipa za župe Kupske doline
Kategorija:
Vijesti

Sv. Misom koja je služena 11. prosinca u crkvi sv. Marije Magdalene u Brodu na Kupi za župe Brod, Kuželj, Turke i Plešce, zaključena je Godina sv. Josipa koju je u Rimu 8. prosinca 2020. otvorio Sveti Otac Papa Franjo za cijelu Crkvu. Liturgijsko slavlje služeno je u crkvi u kojoj se nalazi pokrajnji oltar posvećen sv. Josipu, a na čiji se blagdan od davnine u Župi Brod na Kupi održavalo proštenje i sajam. Uz oltar, u crkvi se nalazi i župni barjak izrađen 2020. koji na naličju ima lik sv. Josipa, zaštitnika Domovine. Euharistiju je predvodio župni upravitelj vlč. Josip Tomić.

U propovjedi je istakao tri vrline sv. Josipa – samozatajnost, hrabrost i pravednost u punom predanju u Volju Božju. Sv. Josip danas je pomalo zaboravljeni svetac, kao što je i živio samozatajno, tako je i njegovo štovanje danas, kazao je vlč. Tomić.

Propovjednik je poručio kako je potrebno u ovim teškim vremenima uzdizati oči Onome koji je bio Čuvar Spasiteljev, koji ga je promatrao i brinuo za Njega, te mu vapiti da i danas čuva Crkvu Božju od svih kušnji sadašnjega vremena, kako bi bila usmjerena na Boga i čovjeka, poput Josipa koji je promatrao Krista. Neka sv. Josip svojim moćnim zagovorom zaštiti ne samo Crkvu, Domovinu, naše župe i obitelji, već i svakog nas pojedinoga da bi u svijetu svaki od nas živio vrline sv. Josipa – samozatajnost, hrabrost i pravednost, rekao je vlč. Tomić.

Prije svete Mise obavljena je pobožnost sv. Krunice pred pokrajnjim oltarom sv. Josipa, a nakon toga izmoljene su litanije sv. Josipa. Na kraju Euharistije izmoljena je molitva “K Tebi se o sv. Josipale utječemo u svojoj nevolji…”

Župni upravitelj zahvalio je predstavnicima mjesne vlasti na sudjelovanju na sv. Misi, pjevačima na uveličavanju mise, te poslužiteljima i čitačima, kao i predstavnicima crkvenih odbora župa Kupske doline.

Skip to content