Zahvala za više od dva desetljeća rada
Kategorija:
Vijesti

IMGP3936Djelatnici i članovi Ordinarijata Riječke nadbiskupije okupili su se 29. lipnja kako bi zahvalili Mariji Gržinić i Ivici Vičiću koji nakon više od dva desetljeća rada u ovoj ustanovi odlaze u zasluženu mirovinu. Riječki nadbiskup Ivan Devčić, s kojim su i započeli rad u ordinarijatu zahvalio im je na trudu i vjernosti, a zahvalama se pridružio i nadbiskup koadjutor Mate Uzinić te svećenici i djelatnici.

„Mogu vam reći jedino hvala za sve ove godine i sve što ste činili za ovu ustanovu i za cijelu Riječku nadbiskupiju. Oboje ste s mjesnom Crkvom bili povezani prije svega kao vjernici koji su željeli pomoći svećenicima i zajednici vjernika. To je bilo vidljivo i prije nego što ste počeli raditi za Riječku nadbiskupiju. Svih ovih godina bili ste pouzdani i Crkvi odani i na svemu vam od srca hvala“, rekao je nadbiskup Devčić. Marija i Ivica također su zahvalili nadbiskupu i svima s kojima su u ova dva desetljeća surađivali.

Marija Gržinić radila je u ekonomatu Riječke nadbiskupije od 2000. godine, a još je pet godina ranije imenovana u Povjerenstvo za obnovu i izgradnju crkava u Lici razrušenih u Domovinskom ratu, tada na teritoriju zajedničke Riječko-senjske nadbiskupije. Oni koji se sjećaju svjedoče da je još dok radila u banci uvijek pomagala svećenicima koji su trebali usluge banke, a pisala je i rubriku za kulturu u nadbiskupijskom mjesečniku Zvona.

Taj je mjesečnik poveznica i s Ivicom Vičićem koji je od 2000. godine vodio administraciju Zvona. Ažurirao je evidenciju pretplatnika, brinuo za financije i organizirao distribuciju mjesečnika. Uz to je, nakon preuređenja zgrade nadbiskupskog ordinarijata i odvajanjem uredovnog od stambenog dijela, od 2007. godine svakoga dana radio na porti.

Skip to content