Veliko srce Misionara Župe Presvetog Srca Isusovog na Zametu
Kategorija:
Vijesti

 

webMisionari Zamet 11Petu godinu za redom misionari Župe Presvetog Srca Isusova na Zametu održali su u korizmi humanitarnu akciju u kojoj su predstavili proizvode koje su sami izrađivali (krunice, narukvice, platnene vrećice s logotipom Župe, ukrasne vaze i dr.) i za koje su prikupljali dobrovoljni novčani prilog. U izradi kolača uključuju se i drugi župljani, poglavito članovi Velikog zbora Župe.
Kreativne radionice i susrete imaju utorkom u župnoj dvorani, a unazad nekoliko godina vodi ih Zorica Srdoč, bez koje, kako sami kažu, ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Njihov trud i zalaganje prepoznao je nadbiskupijski Caritas od kojega su, na svetkovinu sv. Josipa, 19. ožujka 2021. g., dobili Zahvalnicu za svoj predani rad u humanitarnom djelovanju.
U svakoj dosadašnjoj akciji uspjeli su skupiti znatnu količinu novčanih sredstava, a u ovoj posljednjoj preko 5.000 kn. Dio prikupljenih sredstava namijenjen je financiranju školovanja Cynthie Cherop iz Malog doma fra Mire Babića u Africi (projekt kumstva „Ujak Ante“), dok će ostatak biti za potrebe župnog Caritasa. Zametski misionari posebno su ponosni što su i ove godine uspjeli održati svoju akciju s obzirom na trenutnu situaciju, a sve u skladu s važećim epidemiološkim mjerama.
webMisionari Zamet 7Osvrčući se na prethodne godine, poručuju da su dio novaca odvojili za korisnike Socijalne samoposluge “Kruh sv. Elizabete” u Rijeci. Za potrebe ove karitativne ustanove djeca su sama kupila namirnice i u pratnji odraslih župljana odnijeli u prostore Socijalne samoposluge na tržnici Brajdu gdje su se iz prve ruke upoznali s radom riječke ‘Socke’. U ovom njihovom humanitarnom koraku pomogao im je PIK Rijeka gdje su nabavili namirnice za samoposlugu.
Jedna od glavnih zadaća Misionara jest u svakoj novoj akciji nastojati nadmašiti svoje prethodne ciljeve te privući nove članova koji će proširiti i nastaviti njihov karitativni rad.

Skip to content