Ravnatelji karitativnih ustanova čestitali nadbiskupu Devčiću na Nagradi za životno djelo
Kategorija:
Vijesti

web-csRavnateljica Caritasa Riječke nadbiskupije, s. Marija Faustina Kovačević i ravnateljica Caritasova doma za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja „Sveta Ana“  Željka Frković sastale su se u srijedu 30. lipnja u Nadbiskupskom domu u Rijeci s riječkim nadbiskupom mons. Ivanom Devčićem i u ime ravnatelja i voditelja nadbiskupijskih karitativnih ustanova čestitale mons. Devčiću na Nagradi za životno djelo koja mu je uručena uoči svetkovine sv. Vida, a nastavno na odluku Grada Rijeke.

„Uprava Grada ovim je činom prepoznala Vaše dugogodišnje zalaganje u promicanju  znanosti, ekumenizma i pastorala, što je dokaz iznimne vrijednosti Vašeg rada i djelovanja s ciljem stvaranja bolje zajednice u kojoj živimo. Uz brojna područja na kojima ste ostavili neizbrisivog traga, mnogo ste činili i za karitativno djelovanje mjesne Crkve. Vaša je trajna namjera bila jačanje karitativnog djelovanja kako bi djelotvorna kršćanska ljubav dotaknula što veći broj ljudi u potrebi.“, poručile su čestitajući riječkom nadbiskupu na vrijednom priznanju.

„Kada govorimo o Crkvi i Caritasu, govorimo o dvije nerazdvojive stvarnosti, jadna bez druge ne mogu. Caritas je usađen u same temelje Crkve, on je jedan od tri nosiva stupa, uz naviještanje Božje riječi i sakramentalni život“ rekli ste u više navrata govoreći o Caritasu, a to ste i potvrđivali djelima. O tome najbolje svjedoči podatak da je u tom razdoblju s radom započelo 5 karitativnih ustanove koje brinu o siromašnima i bolesnima, uključujući i Hospicij. Svaka od tih ustanova neupitnu pomoć i podršku imala je upravo u Vama. U Vašem je mandatu izgrađena i sadašnja zgrada nadbiskupijskog Caritasa koja ima skladište i prostore koji su nužni za rad ovakve ustanove, poručile su Frković i Kovačević.

Uz ravnateljica Caritasa nadbiskupije Rijeka i ravnateljicu Caritasova doma za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja „Sveta Ana“, čestitkama su se pridružili ravnatelji i voditelji ostalih karitativnih ustanova: s. Veronika Mila Popić (voditeljica Kuće utočišta sv. Vinka Paulskog), Marija Mioč (ministra Franjevačkog svjetovnog reda Trsat u ime Prihvatilišta za beskućnike „Ruže sv. Franje“), Elida Verunica (voditeljica Socijalne samoposluge „Kruh sv. Elizabete“) te vlč. dr. Đuliano Trdić (v.d. ravnatelj Hospicija „Marija K. Kozulić“).

Skip to content