Prvi ovogodišnji broj Zvona
Kategorija:
Vijesti Zvona

Zvona 2021 01Prvi broj mjesečnika Zvona u ovoj kalendarskoj godini donosi odjeke s mise u katedrali sv. Vida 16. prosinca koja je za Riječku nadbiskupiju imala dvostruku važnost. Bila je to misa pod kojom je u službu uveden nadbiskup koadjutor Mate Uzinić koji je od toga trenutka preuzeo svoje dužnosti u Riječkoj nadbiskupiji. Tu je misu predvodio nadbiskup Ivan Devčić proslavivši tako 20. obljetnicu svojega ređenja za prvog riječkog nadbiskupa.

Zvona stoga donose prvo obraćanje nadbiskupa Uzinića svećenicima i vjernicima Riječke nadbiskupije. Povodom obljetnice nadbiskupa Devčića pročitajte poseban prilog o plodovima njegova 20 godina dugog vođenja Riječke nadbiskupije.

Karitativne djelatnosti na prijelazu iz stare u novu godinu bile su usmjerene ka stradalima u potresu u Sisačkoj biskupiji, a više o tome također možete pročitati u novim Zvonima.

Tu su, dakako, i vijesti i stalne rubrike u kojima naši dopisnici pišu o medicini, crkvenoj glazbi i povijesti ili donose duhovna promišljanja.

Novi broj mjesečnika Zvona potražite u crkvama Riječke nadbiskupije i Gospićko-senjske biskupije kao i Nadbiskupskom ordinarijatu u Rijeci. Također, Zvona možete pročitati i na priloženom linku: Zvona br. 1-2021.

Skip to content