Predbožićna duhovna obnova mladih
Kategorija:
Vijesti

U četvrtak 16. prosinca u crkvi Uznesenja BDM (Vela crikva)održana je adventska duhovna obnova za mlade koju je organizirao Ured za pastoral mladih Riječke nadbiskupije. Trodijelnu pripremu za Isusov rođendan, koja je započela katehezom, nastavila se svetom misom, a završila euharistijskim klanjanjem u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, predvodio je don Mihovil Kurkut, a glazbeno animirao bend Centra za mlade “Blaženi Miroslav Bulešić”.

 

Nakon zaziva Duha Svetoga, don Mihovil je mlade upoznao s osobom Ivana Krstitelja, istaknuvši njegov stav koji je uvijek bio ponizan govoreći kako nije on onaj koji ima doći, već svim svojim djelima i riječima pokazuje na Jaganjca Božjega. Karakterizirajući Ivana, ukazao je na sakrament krštenja kao temelj odnosa Oca i Sina iz čega izlazi zaključak kako temelj ljudskog odnosa s Bogom trebamo tražiti u krštenju gdje se nad svakim čovjekom otvara nebo i on postaje ljubljeno dijete Božje. Iz takvoga odnosa rađaju se ljubav i snaga pomoću kojih se podnose najveće životne patnje. Bog nas po krštenju gleda i ljubi onakve kakvi jesmo, a ne onakve kakvi bismo trebali biti.

Isus šalje svakoga od nas, nakon susreta s Njim, biti svjetlo svijeće u mraku koji nas okružuje, pokazujući svijetu ljubav, toplinu i ljepotu Isusa kao osobe koja se uvijek daje dokraja i ostaje vjeran. A Božić? On se može dogoditi kada god povjerujemo u ljubav te odlučimo gledati i upućivati na Krista, umjesto na vlastite (ne)savršenosti, poručio je don Mihovil Korkut.

Tijekom večeri mladi su imali priliku za svetu ispovijed, a nakon svete Mise i euharistijskog klanjanja, duhovna obnova zaključena je pjesmom u zahvalnosti za sve osobe koje su nam, poput Ivana Krstitelja, putokaz ka Kristu.

Skip to content