Potpisana suradnja Riječke nadbiskupije i Laudato TV-a
Kategorija:
Vijesti

215742745_10209398731041042_1316729695440146154_nNakon Zagreba, Splita, Zadra, Međugorja, Rijeka je postala još jedna od lokacija djelovanja Laudato TV-a. Time će gledatelji diljem Hrvatske i inozemstva moći pratiti još više priloga iz života Riječke nadbiskupije, objavila je na svom Facebook profilu direktorica Laudato TV-a, Ksenija Abramović najavivši tako pokretanje dopisništva ove televizije na području Rijeke i Primorsko-goranske županije. Ugovor je potpisan u mjesecu lipnju i za kreiranje video sadržaja s područja mjesne Crkve, Abramović je zahvalila Riječkoj nadbiskupiji na prostoru kojega je za potrebe Laudato TV-u Riječka nadbiskupija ustupila na korištenje. Ovo je vrijedna potpora radu Laudato Televizije, a osim toga, Riječka nadbiskupija će sufinancirati zaposlenicu Laudato TV-a Mariju Žagar, poručila je.

Važnost suradnje za Riječku nadbiskupiju istaknuo je i riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić. „Teško mi je već sada reći od kakvog će značenja to biti za našu nadbiskupiju, a od kakvog za Laudato TV. Pretpostavljam da će imati pozitivan utjecaj i za jedne i za druge. Riječkoj nadbiskupiji ova suradnja će omogućiti da informira vjernike vijestima o događajima koji su bitni za njezino poslanje i djelovanje, a Laudato TV će suradnjom s nama obogaćivati i širiti svoj informativni program vijestima s našeg područja, čime se zasigurno povećava interes za praćenje Laudato TV-a i na našem području”, poručio je mons. Uzinić.

Abramović je izrazila zadovoljstvo što je Laudato TV dobio priliku raditi, stvarati i kreirati sadržaj s nove lokacije, bogate aktivnostima iz života obitelji, mladih i Crkve. “Zahvaljujem nadbiskupu, mons. Mati Uziniću, koji je prepoznao rad i važnost Laudato TV-a, kao i našem dugogodišnjem suradniku i prijatelju Televizije, studentskom kapelanu i medijskom pomoćniku Riječke nadbiskupije, fr. Ivanu Dominiku Iličiću, OP, za ostvarenje ove suradnje koja će, vjerujem, pridonijeti medijskom širenju vjerskog sadržaja u cijeloj Hrvatskoj”.

 

Skip to content