Petu godinu u kontinuitetu pješice hodočastili od Lokava do Trsata
Kategorija:
Vijesti

web-lokvePetu godinu u kontinuitetu skupina župljana Župe sv. Katarine dj. i mč. u Lokvama i članovi udruge Sveti Rok uputili su se pješice u petak 21. svibnja na 41 kilometar dugo hodočašće od svoje župne crkve u Lokvama do svetišta Majke Božje Trsatske. Povod ovog jedinstvenog hodočašća u Riječkoj nadbiskupiji jest proslava svetkovine Duhova – rođendana Crkve, ali i sjećanje na 2003. godinu i apostolski pohod pape Ivana Pavla II. Rijeci.

Kao i svake godine, nakon molitve u župnoj crkvi sv. Katarine dj. i mč., a koju je u 18 sati predvodio župnik vlč. Zlatko Čibarić, zaputili su se prema Fužinama, a zatim Zlobinu i Hreljinu te preko Praputnjaka stigli pred lik Majke Milosti u Trsatskom svetištu gdje su u subotu, 22. svibnja, u 6 sati slavili misu. Zahvalno liturgijsko slavlje služio je župnik Župe sv. Katarine dj. i mč., vlč. Čibarić koji je cijeli put propješačio s hodočasnicima, u suslavlju s trsatskim franjevcima i vlč. Tomislavom Zečevićem, župnikom Fužina koji je automobilom hodočasnike nakon mise vozio natrag u Lokve.

Župljani župe sv. Katarine dj. i mč. prvi puta su na ovo, 41 kilometar dugo hodočašće krenuli 2003. godine, a u kontinuitetu to čine posljednjih pet godina sa svojim župnikom vlč. Čibarićem. Lokvarski župnik izrazio je riječi zahvale Bogu i Majci Božjoj Trsatskoj te svim dobrim ljudima koji su ih pratili na njihovom hodočasničkom putu ove, ali i proteklih godina.

Skip to content