17.10.2021. – Otvorenje sinodalnog procesa za Riječku nadbiskupiju

Datum održavanja: 17. 10. 2021.

U nedjelju 17. listopada s početkom u 10 sati započet će program otvorenja sinodalnog procesa za Riječku nadbiskupiju. Otvorenje u riječkoj katedrali sv. Vida predvodi riječki nadbiskup i metropolit mons. Ivan Devčić uz kojega će pozdravnu i prigodnu riječ uputiti i riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić. O temeljnim pitanjima sinode govorit će nadbiskupijski relator za sinodu vlč. Mario Gerić. Svečano liturgijsko slavlje na rasporedu je u 11 sati.

Sinodalni hod na razini sveopće Crkve započeo je 10. listopada euharistijskim slavljem kojega je u Bazilici sv. Petra predvodio papa Franjo. Odvijat će se u cijeloj Crkvi od 2021. do 2023. godine pod nazivom “Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje”. Ovime započnje njezin prvi dio – biskupijska razina – koja je ujedno prva faza XVI. redovite opće skupštine Biskupske sinode koja će zasjedati u Rimu 2023. godine.

Otvorenje procesa i liturgijsko slavlje moći će se u izravnom prijenosu pratiti na Facebook stranici i Youtube kanalu Riječke nadbiskupije kao i Hrvatskom katoličkom radiju.

Skip to content