Otvorena Stambena zajednica za beskućnike “Sveti Ljudevit”
Kategorija:
Vijesti

web-sz1Zahvaljujući dobroj suradnji Riječke nadbiskupije i Franjevačkog svjetovnog reda – Mjesnog bratstva Trsat i brizi o najslabijim skupinama društva, u četvrtak 8. travnja otvorena je i blagoslovljena Stambena zajednica “Sveti Ljudevit”. Namijenjena je korisnicima Prihvatilišta za beskućnike “Ruže sv. Franje” u Rijeci i programu njihove integracije u društvo i na tržište rada.

Projekt je realiziran zahvaljujući Župi sv. Luke u Rijeci koja je ustupila prostor MB Trsat, osnivačima i voditeljima riječkog Prihvatilišta za beskućnike. Stambenu zajednicu, nakon misnog slavlja, blagoslovio je duhovni asistent MB Trsat fra Krunoslav Kocijan.

O vrijednosti projekta iz Prihvatilišta za beskućnike poručuju da dugotrajni boravak korisnika u prihvatilištu  nerijetko dovodi do korisnikovog odustajanja od ponovne integracije u društvo. Bolji životni uvjeti koje pruža stambena zajednica, uz stručno vodstvo i kontrolu, preduvjet su za ponovnu integraciju na tržište rada i život u široj društvenoj zajednici. ​Nakon početnog opremanja i uređivanja prostora pomoću donacija građana, stvoreni su svi uvjeti da tri korisnika potraže svoj dom u Stambenoj zajednici koja je blagoslovljena i koja će nositi ime po zaštitniku Franjevačkog svjetovnog reda – svetom Ljudevitu.

Skip to content